ABD Donanmasından Türkiye Açıklaması

Ankara ile Atina arasında tansiyonun yükseldiği esnada, Türkiye ile ABD savaş gemilerinin Akdeniz’de gerçekleştirdikleri ortak tatbikat ile ilgili ABD Deniz Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı.

29.08.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-14:23) ABD Donanmasından Türkiye Açıklaması

Türkiye ile Atina arasında tansiyonun yükseldiği esnada, Türkiye ile ABD savaş gemilerinin Akdeniz’de gerçekleştirdikleri ortak tatbikat ile ilgili ABD Deniz Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı. Tatbikattan görüntülerin de paylaşıldığı açıklamada, tatbikata katılan gemi komutanının 'Yaptığımız tatbikat uzun süreli NATO müttefikimiz ile birlikte çalışabilme kapasitesini artırmamızı sağladı' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ve ABD’nin 26 Ağustos tarihinde düzenlediği ortak çalışmaya Arleigh Burke sınıfı füze güdümlü destroyer USS Winston S. Churchill'da yer aldı.

ABD donanmasından gelen açıklamada, ortak tatbikata ülkemiz tarafından da Burgazada ( F 513) ve Barbaros (FF 244) firkateynlerinin katılım sağladığı belirtildi.

Tatbikat çerçevesinde ortak eğitimde NATO’nun operasyonel ve taktik olanağını kullanarak ortaklarının kapasitesini geliştirmeye odaklanıldığı aktarıldı.

VOA Türkçe’deki habere göre yapılan açıklamada Winston S. Churchill gemisinin komutanı Brian Anthony’nin tatbikatıyla ilgili ifadelerine de yer verildi.

Anthony, açıklamasında şu ifadeleri kullandık:

'Tatbikat Winston S. Churchill’in uzun süredir NATO müttefikimiz olan ülke ile birlikte çalışma kapasitesini arttırmasını sağladı. Bölgesel deniz güvenliği çalışmalarını ilerletmek amacıyla Türkiye ile tatbikat yapmak onurdu'

Gelen açıklamada ABD donanmasının bölgede deniz güvenliğini kuvvetlendiren iletişim ve güvenlik standartlarını kurarak beraber çalışma ve tatbikat kapasitesini arttırmak için rutin halde müttefik ve ortak ülkelerle ortak tatbikat gerçekleştireceği aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Çarşamba günü resmi sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, ABD donanmasına ait savaş gemisi USS Winston S. Churchill ile Doğu Akdeniz’de tatbikatların yapıldığını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal