ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Gezi Parkı Davası Nedeniyle "Kaygılı" Olduğunu Söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Gezi Parkı eylemleri davasında 16 sanık hakkında müebbet hapis cezası istenmesi hakkında açıklama yaptı. Palladino, ABD'nin söz hususu gelişme sebebiyle "ciddi biçimde kaygılı olduğunu" söyledi.

25.02.2019-09:11 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-09:04) ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Gezi Parkı Davası Nedeniyle "Kaygılı" Olduğunu Söyledi

Gezi Parkı eylemleri ile alakalı, içlerinde Memet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın da yer aldığı 16 şüpheli ile alakalı devam eden soruşturma sona erdi. İddianamede bütün şüphelilerin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

16 İSİM HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İddianamede; Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın da adları var. 16 şüpheli için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İddianamenin tamamlanmasının sonrasında ABD cephesinden, mesele ile alakalı açıklama geldi.

"CİDDİ ŞEKİLDE KAYGILIYIZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin söz hususu gelişme sebebiyle "ciddi biçimde kaygılı olduğu" bildirildi.

"BARIŞÇIL ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ"

ABD'li sözcü, "İfade, barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğü haklarını kullanabilmek sağlıklı bir demokrasinin omurgasıdır. Türkiye'yi bu özgürlüklere saygı duymaya ve keyfi biçimde tutulan bu kişileri serbest bırakmaya çağırıyoruz." diye ilave etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal