ABD Dışişleri Bakanlığı: İran'a Uyguladığımız Yaptırımlar İşe Yarıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın Hizbullah kuvvetlerini Suriye'den çekmeye başladığını ve bunun da ABD'nin Tahran'a uygulamakta olduğu yaptırımların bir sonucu olduğunu belirtti

30.05.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-11:40)

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin İran'a uyguladığı ekonomik yaptırımların etkileri hakkında bir soruya yanıt veren Ortagus, uygulanan yaptırımların işe yaradığını ifade ederek, ekonomik olarak etkilenen İran'ın bölgedeki vekil guruplara destek vermekte zorlandığını iddia etti.

'YAPTIRIMLARIMIZ ÇALIŞIYOR'  

Ortagus, "İran üzerindeki azami baskı kampanyamız, İran rejimini reddetmek için tasarlandı. Bunun yanı sıra rejim adına faaliyet gösteren vekil gurupların dayanağı olan para kaynaklarını bitiriyor. Hizbullah ilk defa finansal kaynak bulabilmek amacıyla açıktan bağış talep etmeye başladı. Kampanyamız çalışıyor" ifadesinde bulundu.

Ayrıca, İran'ın maddi problemler nedeniyle Hizbullah'ı Suriye'den çekmeye başladığına işaret eden Ortagus, "Hizbullah güçlerinin Suriye'den çekilmesi, ABD'nin İran’a uyguladığı yaptırımların neticesidir" yorumunu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal