ABD Dışişleri Bakanı Ankara’ya geldi: Blinken’a karşılamada dikkat çeken protesto

İsrail’i desteklediğini her defasında belirten Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Blinken’ı Türkiye’den üst düzey bir yetkilinin karşılamaması ve apro ışıklarının kapalı olması dikkat çekti.

06.11.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 06.11.2023-17:41)

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Ankara’ya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, uçaktan indiğinde dikkat çeken bir protestoya maruz kaldı.

Blinken’a üst düzey yetkili gitmedi

Akşam’da yer alan habere göre; Blinken'i taşıyan uçak gece saatlerine Esenboğa Havalimanına iniş yaparken, Türkiye'den hiçbir üst düzey yetkilinin Blinken'ı karşılamaya gitmemesi ve apronun ışıklarının kapalı olması dikkat çekti. Türkiye, bir Amerikan yetkilisini ilk defa Dışişleri Bakanı olmadan veya bir Türk üst düzey yetkili olmadan karşıladı.

Antony Blinken Ankara

Blinken'ı karşılama heyetinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı yer aldı.

Güzergahına Ebu Ubeyde’nin fotoğrafları asıldı

Öte yandan Blinken'ın Ankara'da Hakan Fidan ile görüşme yapacağı bölgeye gitmek üzere belirlenen güzergahında yer alan bir köprünün üzerine vatandaşlar tarafından Hamas'a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin fotoğrafının yer aldığı afişler asıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal