ABD'de askeri uçak düştü! Pilot ağır yaralı

ABD’ye ait bir askeri uçak, ülkenin New Mexico eyaletindeki Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarına düştü. Kazada, uçaktaki tek kişi olan pilot ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

29.05.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 29.05.2024-11:04) ABD'de askeri uçak düştü! Pilot ağır yaralı

ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarında bir askeri uçağın düştüğü bildirildi. Havalimanı yönetiminden yapılan açıklamaya göre, kaza yerel saatle 14.00 sıralarında meydana geldi. Albuquerque İtfaiye Departmanı, kazada uçaktaki tek kişi olan pilotun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Albuquerque Belediye Başkanı'ndan açıklama

Albuquerque Belediye Başkanı Tim Keller, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Olay yerine ulaşan ekiplere hızlı müdahaleleri için minnettarız. Pilot için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Keller, kazanın ciddiyetine dikkat çekerken, olay yerine gelen ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde daha fazla can kaybının önlendiğini belirtti.

Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü'nden doğrulama

Kazanın meydana geldiği Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarında bulunan Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü, olayın doğruluğunu teyit etti. Üs yetkilileri, kazanın nedeni ve uçak tipi hakkında henüz bilgi verilmediğini belirtti. Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin detaylı bir soruşturma başlatıldığını ve tüm olasılıkların değerlendirildiğini açıkladı.

Soruşturma ve önlemler

Kazanın ardından, havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda acil durum ekibi sevk edilirken, kaza alanı çevresinde ulaşım geçici olarak durduruldu. Kaza sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, kazanın teknik bir arızadan mı yoksa pilotaj hatasından mı kaynaklandığı araştırılacak. Yetkililer, kazanın nedeni ve uçağın durumu hakkında daha fazla bilgi edindikçe kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Bu talihsiz kaza, askeri uçuşların ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Pilotun sağlık durumu yakından takip edilirken, kazanın nedenine ilişkin soruşturma sürüyor. ABD askeri yetkilileri, benzer kazaların önüne geçebilmek için alınması gereken önlemleri değerlendirmeye başladı.

ABD'de yaşanan bu olay, askeri havacılık alanında güvenlik ve emniyetin önemini bir kez daha hatırlattı. Olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması ve benzer kazaların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal