ABD Büyükelçisi Sedat Önal kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre yeni ABD Büyükelçisi Sedat Önal oldu. Peki ABD Büyükelçisi Sedat Önal kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Sedat Önal hayatı ve biyografisi…

05.04.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-10:23)

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 9 ülkeye yeni büyükelçi ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre ABD Büyülelçiliğine Sedat Önal atandı. Peki ABD Büyükelçisi Sedat Önal kimdir, hangi görevlerde bulundu?

ABD Büyükelçisi Sedat Önal kimdir?

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne atanarak görevi tebliğ edilen BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Önal, diplomasi sahnesinde önemli bir figür olarak dikkat çekiyor. 

1963 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Önal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. Diplomatik kariyerine Dışişleri Bakanlığı'nda adım atan Önal, çeşitli dönemlerde önemli görevlerde bulundu. Kuveyt Büyükelçiliği'nden Amman Büyükelçiliği'ne kadar uzanan tecrübeli bir geçmişe sahip. Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanması, uluslararası alanda Türkiye'nin sesini daha etkin bir şekilde duyurmasına katkı sağlayacak.

ABD Büyükelçisi Sedat Önal kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Sedat Önal, 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan atama kararına göre yeni ABD Büyükelçisi oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal