ABD Büyükelçiliğinden PKK Elebaşlarına Verdiği 'Ödül' Hatırlatması

PKK'yı desteklemeleri ile bilinen Amerika, bölgede yeni uzantılar bulunca elebaşlarının üstünü çizdi.

14.04.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-17:11) ABD Büyükelçiliğinden PKK Elebaşlarına Verdiği 'Ödül' Hatırlatması

Amerika Ankara Büyükelçiliğince yapılan paylaşımda,''Hatırlatma: PKK'nın kilit isimleri Murat Karayılan'ın yerini ihbar edenlere 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan içinse 3 milyon dolara kadar ödül verilecektir. Bilgi sağlayan kişilerin kimliği tamamen gizli tutulacaktır.'' denildi.

KARAR 2018 TARİHİNDE ALINMIŞTI

4 Kasım 2018 tarihinde Ankara'ya yakın temaslarda bulunmak amacı ile gelen o dönemin Amerika Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmar, ziyarete dair yazılı açıklama da bulunmuştu.

Amerika'nın NATO müttefiki Türkiye'nin PKK ile mücadele alanında yürüttükleri iş birliğine önem verdiğini belirten Palmer, şu ifadeleri kullanmıştı:

''Ziyaretim kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Rewards for Justice" (Adalet için Ödül) programının PKK terör örgütüne mensup üç üst düzey ismi hedef aldığını duyurmaktan mutluluk duymaktayım. ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu PKK'lıların kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verilmesini onaylamıştır. Buna göre, Murat Karayılan için (5 milyon dolara kadar), Cemil Bayık için (4 milyon dolara kadar) ve Duran Kalkan için (3 milyon dolara kadar) ödül verilecektir.''

Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın PKK'ya 1997 tarihinde yabancı terör örgütü olarak kabul ettiğini hatırlatan Palmer, Amerika hükümetinin 2001 tarihinde PKK'yı ''Küresel Terör Unsurları'' listesine aldığını söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal