ABD Başkanı Trump, Prens Selman'ı Suçlamayacaklarını Söyledi!

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetinde Suudi Prens Muhammed bin Selman'ı suçlayamayacaklarını söyledi. Trump, "Ondan başka kimse İsrail'i savunmaz" dedi.

22.10.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-13:09)

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi hususunda hükumetinnden hiç kimsenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı suçlamadığını söyleyerek, "İsrail'i korumaya destek verecek başka kimsemiz yok" dedi.

ÖVGÜLER DİZDİ

"Washington Post" gazetesine açıklamalar yapan Trump, Selman'ın devletini sadakatle seven, çok iyi idareye sahip, güçlü bir kişi olduğunu ifade etti, onun yerine başka bir liderin gelmesini tercih etmeyeceğini söyledi.

"İSRAİL'İ KORUMAYA YARDIM EDECEK BAŞKA KİMSEMİZ YOK"

Başkan Trump, Washington'ın Riyad'a yaptırım uygulayıp uygulamayacağını açıklamak için çok erken olduğunu söyledi. Suudi Arabistan'ın ABD'den milyarlarca dolarlık silah satın almasını öven, petrol ücretlerine ve İran'ı "köşeye sıkıştırmaya" atıfta bulunan Trump, "Orada İsrail'i korumaya destek verecek edecek başka kimsemiz yok" sözlerini kullandı.

ÇİN VE RUSYA'NIN DEVREYE GİRMESİNDEN KORKUYOR

Trump, ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışını iptal etmesi durumunda bundan Çin ve Rusya'nın çıkar sağlayabileceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal