ABD Basını Türk SİHA’larını Konuşuyor

Amerikan’ın önde gelen gazetesi The Wall Street Journal, SİHA'ları manşete taşıdı.

03.06.2021-19:35 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-19:35) ABD Basını Türk SİHA’larını Konuşuyor

SİHA’lar dünya basınında gündem oluşturmaya devam ediyor. Türkiye’nin tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiği SİHA’lar, bu kez de Amerikan basınında yer buldu. 

Amerikan’ın önde gelen gazetesi The Wall Street Journal, Türk yapımı Bayraktar TB2’yi manşetine taşıdı. Haberde, Bayraktar TB2’nin özelliklerine değinildi. Ayrıca SİHA’ların muadillerine göre performansının ve maliyetinin daha uygun olduğu belirtildi.

TÜRK SİHA’LARI ABD BASININDA 

The Wall Street Journal Gazetesi manşete taşıdığı haberi, ‘Türkiye Yapımı Silahlı Düşük Maliyetli İHA'lar, Muharebe Alanlarını ve Jeopolitikayı Yeniden Şekillendiriyor’ başlığı ile yayınladı. 

‘SURİYE, LİBYA VE AZERBAYCAN'DAKİ DURUMU RUS DESTEKLİ GÜÇLERİN ALEYHİNE ÇEVİRMEYE YARDIMCI OLDU’

Haberde ayrıca, ‘Uygun fiyatlı dijital teknolojiyle inşa edilen füze donanımlı insansız hava araçları, Suriye, Libya ve Azerbaycan'daki durumu Rus destekli güçlerin aleyhine çevirmeye yardımcı oldu’ ifadeleri kullandı. 

‘TÜRK SİHA’LARI SAVUNMA SİSTEMLERİNİ DE ETKİLİYOR’

Türk SİHA’larının savunma sistemlerini de etkilediği belirten haberde, ‘Bu insansız hava araçları, geleceğin savaşlarının en ileri teknolojiye sahip pahalı araçlar kadar ucuz ama etkili savaş araçlarıyla şekilleneceğine işaret ediyor’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal