ABD Askerleri Panik Yapınca Sivilleri Vurmuş

Taliban Sözcülerinden Zabibullah Mücahid, DAEŞ’in bombalı saldırısında ABD donanmasına bağlı askerlerin panik yapıp sivilleri hedef aldığını iddia etti.

30.08.2021-08:52 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-10:33) ABD Askerleri Panik Yapınca Sivilleri Vurmuş

Mücahid, Türk bir gazeteciye yaptığı açıklamada, DAEŞ’in Kabil havalimanına yaptığı bombalı saldırısı sırasında ABD’li askerlerin panik yapıp sivilleri hedef aldığı yönünde bir rapora sahip olduklarını hedef alınan sivillerden en az 90 kişinin öldüğü ve 148 kişinin yaralandığını bildirdi.

YABANCI ASKERLERİN ÜLKEDEN ÇEKİLME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Mücahid, ülkedeki kaos halinin hükümetin kurulmasının ardından biteceğini, hükümetle birlikte sağlanacak istikrardan sonra hiçbir örgütün savaşmak için bahanesi kalmayacağını dile getirdi. Taliban sözcüsü, Afganistan’da DAEŞ’e bağlı silahlı güçlerin Irak veya Suriye’den gelmediğini ülke içinde DAEŞ mantalitesine yakın kişilerin buradaki örgütlenmeye katıldığını kaydetti.


KABİL HAVALİMANI HAREKETLİ DAKİKALAR YAŞIYOR

Taliban yönetimin yabancı askerlere ülkeden çekilmesi için verdiği sürenin dolmasına saatler kala Kabil Havalimanı’nda hareketliliğin arttığı ve başkentin üzerinde sürekli uçuşların olduğu alınan bilgiler arasında. Bombalı saldırıya rağmen sivillerin havalimanı etrafında toplanmaya devam ettiğini ülkeden çıkış için bir yol aradığını da gözlemlemek mümkün.

BENZER SALDIRILAR OLMASIN DİYE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Mücahid, Taliban’a bağlı güvenlik güçlerinin ülkedeki güvenliği ve huzuru sağlayabilecek kapasitede olduğunu DAEŞ gibi yapılara karşı mücadele edebileceklerini bildirdi.

TALİBAN SÖZCÜSÜ: BENZER BOMBALI SALDIRILAR OLMAYACAK

Taliban sözcüsü aynı zamanda askeri ve idari olarak alt yapılarının ülkedeki istikrar ortamını sağlamaya yeteceğini dile getirdi. Kısa sürede huzur ortamını ve güvenlik alt yapısını sağladıktan sonra Kabil Havalimanı’na yapılan bombalı saldırılar gibi saldırıların olmayacağını da dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal