ABD Adalet Bakanı Net Sonucu Duyurdu

3 Kasım'da düzenlenen ABD seçimleri uzun zamandır gündemdeki yerini korumaya devam ediyordu. Bugün seçim sonuçları ile ilgili en net açıklama yapıldı. Joe Biden, ABD'nin 46. başkanı olarak seçildi.

02.12.2020-01:53 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-03:06) ABD Adalet Bakanı Net Sonucu Duyurdu

Adalet Bakanı William Barr, 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçiminde sonuçları değiştirecek düzeyde bir usulsüzlük tespit etmediğini söyledi.

3 Kasım'dan beri tartışılan seçim sonuçları ile ilgili en net açıklamayı yapan ABD Adalet Bakanı Barr, 'Bugüne kadar seçimlerde farklı bir sonuç ortaya çıkarabilecek düzeyde bir usulsüzlük görmedik.' açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı William Barr'ın yaptığı bu açıklama Amerikan medyasında geniş yankı bulurken Adalet Bakanı açıklama sonrası Beyaz Saray'da Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Trump'ın Barr ile bir görüşmesinin açıklanması bekleniyordu ancak Beyaz Saray'dan Adalet Bakanı'nın ziyaretine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

'BİDEN'IN KAZANDIĞI TESCİLLENDİ'

William Barr'ın açıklamalarından sonra 3 Kasım'da düzenlenen seçimde 306 delegeye ulaşan Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın ABD'nin yeni başkanı olarak seçildiği kesinleşmiş oldu. Biden, 20 Ocak tarihinde yemin ederek 4 yıllığına ABD'nin başkanı olarak görev yapacak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal