AB Ülkelerinde Aşı Sorunu Bitmiyor!

Koronavirüsle mücadele için aşıların yetersiz olduğunu söyleyen AB ülkeleri, birliğin Rus ve Çin aşılarına onay vermesini istiyor.

07.02.2021-12:45 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-12:52) AB Ülkelerinde Aşı Sorunu Bitmiyor!

Kovid-19'a karşı aşı bulunduktan sonra Avrupa Birliği (AB), ülkeleri arasında başlayan aşı savaşları hız kesmeden devam ediyor.  

AB ülkelerinden aşı ihracatına sınırlama getirecek bir mekanizmanın hayata geçirilecek olması ülkeler arası tepkilere sebep oluyor. 

Birçok AB ülkesi aşıların yetersiz olduğunu bu sıkıntının da Çin ve Rus aşılarının AB tarafından birlik içinde bulunan ülkelere tedarik için izin verilmesiyle çözüleceğini savunuyor.  

 

AVUSTURYA DA İZİN İSTEDİ 

Son olarak Polonya ve Macaristan'dan sonra Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da, Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylanmaları halinde koronavirüs için geliştirilen Rusya Sputnik V aşısıyla veya Çin aşısıyla aşılanmaya hazır olduğunu belirtti. 

 

AŞILAR AYNI 

Kurz, Sputnik V aşısı veya Çin aşısı AB’de tescil edilirse, Avusturya’nın bu aşıların üretimini organize etmeye de hazır olduğunu ekledi. Kurz, ‘Tıpkı diğer ülkelerin aşıları gibi’  ifadelerinde bulundu. 

Kurz, konunun kim tarafından geliştirildiğinden bağımsız olarak, en kısa zamanda en güvenli aşıya ulaşmakla ilgili olduğunu da belirtti.  

Sputnik V aşısının yurtdışında pazarlanmasından sorumlu Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), aşının AB’de tescili için süreci başlattı. Macaristan, aşıyı tescil eden ilk AB ülkesi oldu. 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal