AB Ülkeleri 540 Milyar Euroluk Coronavirüs Kurtarma Paketinde Anlaştı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, coronavirüsün etkilerine karşı neredeyse 540 milyar euroluk ekonomik pakette anlaştı.uzlaşı sağladı.

10.04.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-09:35) AB Ülkeleri 540 Milyar Euroluk Coronavirüs Kurtarma Paketinde Anlaştı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, coronavirüsün etkilerine karşı neredeyse 540 milyar euroluk ekonomik pakette anlaştı.uzlaşı sağladı.

Euro Grubu Başkanı Mario Centeno, AB mensubu ülkelerin maliye bakanlarının videolu konferansla düzenlediği görüşme bitiminde, personelleri, firmaları ve ülkeleri coronavirüs pandesimisinin etkilerinden koruyacak kapsayıcı bir kurtarma paketinde uzlaşı sağladıklarını açıkladı.

Salgın sebebiyle birliğe üye ülkelerinde istihdamı korumak adına 100 milyar euroluk yeni ücret destek programı hazırlanacağını ifade eden Centeno, sistemle ülkelerdeki kısa vadeli çalışma programlarına mali verileceğini belirtti.

Centeno, Avrupa Yatırım Bankası'nın firmalara 200 milyar euroluk kredi garantisi temin etmesine karar aldıklarını belirtti.

Mensup ülkelere mali destek olmak için Salgın Kriz Desteği adı altında neredeyse 240 milyar euroluk bir kredi programı da kuracaklarına işaret eden Centeno, Euro Bölgesi mensubu ülkelerin bahsedilen fonları yalnızca sağlık sektörü ile corona tedavisi benzeri alanlarda kullanabileceklerini belirtti.

Centeno, toplantıda pandemiye karşı yürütülen politikaların finansmanı için ortak borç enstrümanı hazırlanmasının da gündeme geldiğini belirterek bu hususta çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Fransa, İtalya ve İspanya benzeri salgından en çok etkilenen ülkeler, AB ülkelerinin ortak borçlanma sistemi hazırlamasını istiyordu. Almanya ve Hollanda'nın başı çektiği ülkeler de buna sert bir şekilde karşı geliyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal