AB, İdlib'deki Saldırılar İçin Endişeliymiş

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, 28 üye ülkenin İdlib'deki gelişmelerden endişeli olduğunu, sivilleri ve altyapıları etkileyen saldırıları kınadığını duyurdu.

27.06.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-13:15)

Avrupa Birliği (AB), Beşşar Esed rejimi ve en büyük iş birlikçisi Rusya'nın, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yönelik saldırılarından derin endişe duyduğunu belirterek siviller, hastaneler ve okulların hedef alınmasını kınadı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, tüm üye ülkeler adına yaptığı yazılı açıklamada, birliğin İdlib'deki gelişmelerden duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın siviller, okullar, sağlık kuruluşları ve benzer altyapıları hedef alan saldırılarının uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini vurgulayan Mogherini, AB'nin bu saldırıları gerçekleştirenleri kınadığını belirtti.

Tüm taraflara itidal çağrısında bulunan Mogherini, "Vahşet devam ettiği müddetçe barış gerçekleşemez. Suriye'deki sorunun askeri çözümü mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal