AB: Doğu Akdeniz'deki Sondaj Faaliyetleri Sebebiyle Türkiye İle Yapılan Gümrük Birliği Görüşmeleri Askıya Alınabilir

Avrupa Birliği'nin, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları sebebiyle Türkiye ile Gümrük Birliği görüşmelerini askıya alabileceği bildirildi

18.06.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-13:55)

Bloomberg'in bildiri taslağına dayandırdığı haberinde, AB hükümetlerinin Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna ilişkin Türkiye ile yapacağı görüşmeleri askıya alma noktasında karar verdiği açıklandı.

Söz konusu taslakta bunun yanı sıra sondaj çalışmalarının sürmesi durumunda gerilimin yükselebileceği sinyali verildi, "AB, Kıbrıs ile tam dayanışma içinde ve uygun bir biçimde cevap vermeye hazırdır" sözleri aktarıldı.

TASLAĞIN ONAYLANMASI BEKLENİYOR  

Taslakta, AB ile Türkiye arasındaki üyelik görüşmelerinin de askıya alındığı anımsatıldı. Taslağın, AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanması bekleniyor.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS TEHDİT ETMİŞTİ  

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, pazar günü bir açıklamada bulunarak Türkiye'nin sondaj çalışmalarına karşılık AB’den yaptırım isteyebileceklerini açıklamıştı.

TÜRKİYE İLE RUMLAR ARASINDA YÜKSELEN GERİLİM  

Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi arasında Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı noktasında uzun zamandır çözülemeyen anlaşmazlık söz konusu.

Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu öne sürerek sondaj çalışmalarının egemenlik haklarını çiğnendiğini savunuyor. Türkiye ise aksini iddia ediyor ve sondaj gemisiyle arama çalışmalarını sürdürüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal