04.01.2021-11:42 (Son Güncelleme:10.05.2024-10:46)


1

Türk SİHA'ların Ermenistan'ı darmaduman ederek Azerbaycan'a tarihi bir zafer sağlaması Avrupa'yı da hareketlendir. İngiltere "Çığır açan silah" dediği SİHA'lardan satın almak isterken, Almanya küçük SİHA'lardansa büyüklerinden yana karar verdiği için pişman olduğunu bildirdi. Türkiye'den satın alınan İHA (İnsansız Hava Aracı-Drone) ile SİHA'ların (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Avrupa'da yükselmesi an meselesi. (Videoyu izlemek için kaydırınız...)



2

Türkiye'nin ürettiği İHA (İnsansız Hava Aracı-Drone) ve SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı), Avrupa'nın adeta başını döndürdü. Azerbeycan ve Karabağ savaşında kullanılan ve savaş neticesinde oldukça etkili olan "Bayraktar TB2"den almak isteyen İngiltere kolları sıvadı. İngiltere'nin, hem az maliyetli hem de boyutu küçük olduğu için, Amerika'nın hantal Protector'undansa Türkiye'den Bayraktar TB2 satın almak istediği belirtildi.



3

Türkiye'ye silah satışı yapan büyük ülkeler, şu an ülkemizden silah almak için sıraya girdi. Alman 'heisse.de' adlı haber portalı, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın, "Türk SİHA'ları çığır açan silah" ifadesini kullandığını yazdı.



4

Dağlık Karabağ savaşında kullanılan Bayraktar'ın, bundan savaşların ilerleyişini de değiştirdiği belirtildi ve küçüklüğü, kolay kullanım şekli, düşük masraflı olması sebebiyle seçildiği ifade edildi.



5

Ülkemizin 2015 yılından bu yana silahlandırdığı İHA'lar daha evvel Suriye, Libya operasyonları ile PKK'ya karşı başarılı bir şekilde kullanıldı.



6

Ülkemizin 2015 yılından bu yana silahlandırdığı İHA'lar daha evvel Suriye, Libya operasyonları ile PKK'ya karşı başarılı bir şekilde kullanıldı.



7

Yer durakları ile başka altyapı çıkınca, adet ücreti daha da azalıyor.



8

İngiltere, "Bunu alırsak, ABD'ye Protector için ödeyeceğimiz paranın onda birini öderiz" ifadesini kullanırken, Bayraktar TB2'nin tek dezavantajının, uydu denetimi daha olmadığı için 150 kilometre mesafelik kısa menzili olduğu ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR