AB basınından EU Observer’den İslamofobi eleştirisi: Avrupa’da normalleştirilmeye çalışılıyor

AB basınından EU Observer, Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin İslamofobi’yi normalleştirmeye çalışmasını eleştirdi. İşte konunun ayrıntıları...

23.09.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 23.09.2022-16:02) AB basınından EU Observer’den İslamofobi eleştirisi: Avrupa’da normalleştirilmeye çalışılıyor

Fransa başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi, İslamofobi’yi normalleştirmek için çeşitli propagandalar yapıyor. Avrupa Birliği (AB) haberlerine yer veren EU Observer ise haber sitesinde yayınlanan "Avrupa'daki İslamofobi neden daha kötü hale geliyor" başlıklı haberde Avrupa Birliği kurumları ve üye ülkelerde İslamofobi'nin yükseldiği ve yerleşik hale gelmeye başladığı eleştirisini yaptı.

Avrupa’da normalleştirilmeye çalışılıyor

EU Observer, Fransa’nın yanı sıra Avusturya, İtalya ve İsveç'i de örnek göstererek Avrupa'da İslamofobi ile politik sahnede yükselen partilerin olduğuna vurgu yapıldı. Avrupa Birliği'nin organlarında ve üye ülkelerde islamofobinin kökleşmiş ve yayılmakta olduğuna da değinilen yazıda ‘’"Avrupa Birliği'nin terörle mücadele önlemleri özellikle üye ülkelerdeki Müslümanların insan haklarını kötü yönde etkiliyor. Avrupa Komisyonu 2021 Temmuz ayından bu yana boşta olan 'Müslüman düşmanlığıyla mücadele koordinatörlüğü'ne yetkili atamak için harekete geçmedi. Bu koordinatörlüğün yetkileri ve kaynakları halen yetersiz ve geliştirilmiyor." eleştirisi yer aldı.

EU Observer İslamofobi

Demokrasi ile İslamofobi ters orantıda

EU Observer,  İsveç'teki Gothenburg Üniversitesi'nin Avrupa genelindeki bir araştırmasını örnek göstererek, İslamofobi’nin arttığı ülkelerde demokraside gerileme yaşandığını da kaydetti. 

Yazıda Birleşmiş Milletler'de Mart ayında oy birliğiyle alınan "15 Mart Uluslararası İslamofobi ile Uluslararası Mücadele Günü" kararının ardından yalnızca üç yerden karara eleştiri yapıldığına vurgu yapıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal