20.05.2022-14:06 (Son Güncelleme:21.06.2022-14:02)


1

A Milli Takım'ın ve Hollanda Ligi ekibi Feyenoord'un başarılı isimlerinden Orkun Kökçü, özellikle de geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performasla büyük bir beğeni kazanmayı başarmıştı.



2

Orkun Kökçü'nün yaptığı sürpriz transfer açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, Beşiktaş ile ilgili yaptığı açıklamalarla taraftarları bir hayli heyecanlandırmayı başardı.



3

Orkun Kökçü yaptığı açıklamada, 'Henüz 21 yaşındayım ve şu andaki durumumdan çok daha iyi olacağım, buna eminim. U19'a kadar Hollanda'da oynadım ama ailem de Türkiye'yi seçmemi istedi. Şimdi Konferans Ligi Finali'ne odaklandım. Finalden sonra transfer bakacağız.



4

O konuyu babama ve menajerime bıraktım. Jose Mourinho çok büyük bir hoca, çok kupa kazanmış bir isim. Final maçı kolay olmayacak.'



5

Daha önce sosyal medya hesabından Beşiktaş formasıyla antrenman yaparken paylaştığı fotoğrafın hatırlatılması üzerine Orkun Kökçü, 'Beşiktaşlıyım. Küçüklükten beri taraftarı olduğum takımda oynamak isterim ancak ilerde ne olur bilemeyiz. Beşiktaş'ta oynamak yine de güzel bir his ve duygudur. Onu inşallah gelecekte yaşayabilirim.' açıklamasında bulundu.



6

Orkun Kökçü, 29 Aralık 2000'de Hollanda'nın Haarlem kentinde doğdu. Milli oyuncu Olympia Haarlem takımının altyapısında kariyerine başladı. HFC EDO Haarlem, Stormvogels, Groningen ve Feyenoord altyapılarında da forma giyen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2018 yılında Feyenoord ile profesyonel sözleşmeye imza attı.



7

Son 4 sezondur Hollanda ekibinin formasını giyen Orkun bu sezon çıktığı 49 karşılaşmada 9 gol ve 9 asistlik bir performans sergiledi. Hollanda Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma terleten Orkun, 2020 yılından bu yana Türkiye Milli Takımı'nda forma terletmekte.



8

Ay yıldızlı formayla 14 karşılaşmaya çıkan genç yetenek, 1 gol attı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR