9 Milimetrelik Tahtanın Üzerine Satranç Takımı

Dünyanın önde gelen mikro heykeltıraşlarından Necati Korkmaz, yaklaşık 6 aylık çalıştı ve ortaya harika bir çalışma çıkardı. Korkmaz, seramik kullanarak 9 milimetrelik tahtanın üzerine satranç takımı yaptı.

09.06.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-09:12) 9 Milimetrelik Tahtanın Üzerine Satranç Takımı

Mikro heykeltıraş Necati Korkmaz, yaklaşık 6 ay Mmkro iğneler kullanarak 9 milimetrelik tahtanın üzerine satranç takımı yapmak için çalıştı. 

Son olarak 2 milimetrelik doktor heykeli yapan Necati Korkmaz, mini satranç takımı yapmak için 6 aylık çalışma yürüttü.

Mikro iğnelerle seramik kullanarak 9 milimetrelik satranç tahtası ve 1,5 milimetreyle 3 milimetre arasında değişen boyutlarda satranç taşlarını tamamlamayı başaran Korkmaz günde yaklaşık 6 saat çalıştı.

Sadece mikroskopla ayrıntıları görülebilen ve özel çubuklarla oynanabilen satranç takımına, görenler hayran oluyor.

GÜNDE 6 SAAT ÇALIŞTI

Satranç takımını yapmaya ilk başladığında çok heyecanlandığını söyleyen Korkmaz, "Günde yaklaşık 6 saat çalıştık ama tüm bunlara değdi. Zaman zaman çok yoruldum fakat eserin ortaya çıktığını görmek büyük bir keyif." dedi.

Korkmaz, mini satranç takımı için Guinness Rekorlar Kitabına başvurucağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Takım, yaklaşık 9 milimetrelik bir tahtanın üzerine yapılmış 32 tane taştan oluşuyor. Gerçek anlamda kullanılabilir bir mikro satranç takımı hazırladım. Halen dünya rekoru 15,5 milimetreyle ABD'deki bir sanatçıya ait. Yani bizimkinden neredeyse iki kat daha büyük. Biz bu rekoru egale edip Türkiye'ye getirmek istiyoruz."

Korkmaz'a ait sadece büyüteç ya da mikroskopla görülebilen 40'dan fazla eser Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanında sanatseverlere sunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal