84 Yaşındaki Felçli Kadın Covid-19’u Atlattı

Ordu’da, ailesinin 7 ferdinde daha coronavirüs tespit edilen ve yan rahatsızlıkları bulunmasına rağmen coronavirüsü atlatan 84 yaşındaki kadın, insanların dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

11.04.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-12:17) 84 Yaşındaki Felçli Kadın Covid-19’u Atlattı

Ordu’da 84 yaşındaki Emine Hekim’de ve ailesinin 7 ferdinde Covid-19 tespit edildi. Ailesine uygulanan testler neticesinde 7 kişi ile beraber 84 yaşındaki yaşlı kadının da coronavirüse yakalandığı belirlendi.

Medical Park Ordu Hastanesinde Emine Hekim'in dışında ailenin 3 ferdi daha iyileşerek hastaneden taburcu oldu. 4 çocuklu kadın, hastanedeki 11 gün tedavi gördü. İyileşen Emine Hekim, doktorlarının sayesinde virüsü atlattığını ifade ediyor.

HASTA İLK GELDİĞİNDE DURUMU KÖTÜYDÜ

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, Emine Hekim'in ilk geldiği gün durumunun çok kötü olduğunu kaydederek, başka hastalıkları olmasına rağmen iyileştiğini ifade etti.

Dr. Kurt, “Hastamız ilk geldiğinde genel durumu çok kötüydü, devamlı yatıyordu, bilinci de tam kendinde değildi. Yemek dahi yiyemiyordu, hemşirelerimiz kendi elleriyle beslediler. Çok şükür şu an iştahı da iyi ve kendisi yemek yemeye başladı. Teyzemiz hem 84 yaşında hem de eski yan hastalıkları var. Kalp yetmezliği, geçirilmiş kalp krizi ve stenti var. Burada birçok hekim arkadaşlarımızla birlikte bilgi ve yardım alarak hastaların tedavilerine devam ediyoruz. Geçirilmiş bir felci de vardı teyzemizin ama şu an geldiğine göre klinik tablosu çok iyi. Şu an kendi kişiler ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Testi de negatif geldi” şeklinde konuştu.

AYNI AİLEDEN 7 KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ

“Bu hastamız bir ailede 7 kişi olarak tedavi olarak tedavi gördü” şeklinde konuşan Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, “Biz kendi hastanemizde bu ailedeki 4 kişiyi tedavi yatarak ettik hepsinin de testleri pozitifti. Onlarda da şifa sağladık. Teyzemizin yaşının büyük olması ve diğer hastalıklarının olması ve hastalığı yenmesi bizim için çok umut verici bir durum” ifadelerini kullandı.

Coronavirüsü atlattığı için mutlu olduğunu söyleyen 84 yaşındaki Emine Hekim de hastaneye nasıl geldiğini anımsamadığını kaydederek, “Buradaki insanların sayesinde düzeldim. Çok mutluyum, insanlar kendilerine dikkat etsinler, komşular gidip gelmesin” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal