81 İlden Öğretmen Korosu Müzikseverlerle

Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan müzik öğretmenleri, çektikleri videoları YouTube’a yükleyip salgın sürecinde evde kalanların güzel vakit geçirmesine katkı sağlayacak.

27.04.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-11:11) 81 İlden Öğretmen Korosu Müzikseverlerle
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 81 ildeki müzik öğretmenleri ile "Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor Projesi"ni hayata geçirdi.

Salgın sürecinde evde kalanların güzel vakit geçirmesini sağlamak için ortaya çıkarılan proje ile ilgili konuşan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, "Öğretmenlerimiz, inançları, azimleri, ses ve müzikleri ile hem meslektaşlarına hem öğrencilerimize hem de bütün vatandaşlarımıza 'sesimiz nefes olsun' sloganıyla umut mesajı veriyorlar. Öğretmenlerimiz, enstrümanları ve sesleriyle salgın sürecinde Türkiye'ye 'evde kal, müzik dinle', 'evde söyle, evde çal' diyerek bir sosyal sorumluluk projesinin mimarı oldular" dedi.

Öğretmenlerin evlerinde kendi imkanlarıyla çektikleri videoların "youtube.com/oygmmeb" kanalında yer aldığını bildiren Boyacı, şöyle devam etti: "Pandemi sürecinde evde kalan veli, öğretmen ve öğrencilerin daha güzel vakit geçirmeleri amacıyla başlatılan proje, Türkiye'nin her yöresinde görev yapan müzik öğretmenlerine dalga dalga yayılarak gönüllü katkılar ile heyecanların kanala taşınması sürüyor. Evlerinde ancak eş zamanlı orkestra oluşturarak meydana getirdikleri eserleriyle birlik mesajı veren öğretmenler, müziğin birçok türünde eserler icra ediyorlar." Boyacı, sanat, halk, pop, rock, tasavvuf türlerinde eserlerin yer aldığı kanalın büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal