81 ildeki çalışanın aldığı maaşlar değişecek! Zam için ilk tarih verildi

Yeni yıla girilmesiyle beraber milyonlarca vatandaş Ocak ayı itibariyle ilk zamlı maaşlarını almıştı. Enflasyonun yükselmesiyle beraber Mart ayına gelindiğinde maaşlar erimeye başladı. Hükümet tarafından ise Haziran ayı işaret edilerek, ikinci zamanın geleceğine yönelik sinyaller verildi…

12.03.2024-15:02 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-15:10) 81 ildeki çalışanın aldığı maaşlar değişecek! Zam için ilk tarih verildi

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, Ocak ayı itibariyle %49 zam yapılan maaşlarını almaya başladı. 17 Bin 2 TL olarak Ocak ayı itibariyle sunulan zamlı maaşların 2 ay içerisinde %11’i erimeye başladı. Enflasyon oranının gün geçtikçe yükselmesinden kaynaklı vatandaşın alım gücü yok olma noktasına geldi. Vatandaşlar gözlerini ikinci bir asgari ücret zammına çevirmişken; hükümet tarafından müjdeli haber verildi. Açlık sınırının asgari ücrete dayanmasının altı çizilerek ikinci bir asgari ücret zammının geleceğine yönelik işaretler verildi.

Asgari ücrete zam mı gelecek?

Asgari ücreti ara zam gelecek mi?

Ocak ayı itibariyle asgari ücretle çalışan vatandaşlar %49 zam oranıyla maaşlarını zamlı şekilde almaya başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan ise konuyla ilgili önemli bir detaya dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamayla birlikte 2024 yılı içerisinde asgari ücrete tek seferlik bir zam yapılacağını aktarmıştı. Enflasyonun hesaba katılmaması sebebiyle Ocak ayında zamlı alınan asgari ücretli maaşlar, Mart ayı itibariyle erimeye başladı. Geçtiğimiz günler içerisinde AK partili Muhammed Emin Akbaşoğlu yapmış olduğu açıklamanın ise asgari ücrete yapılacak olan zam sinyalinin ışıkları olarak yorumlandı.

Nisan ayı ortalarında mecliste çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini dile getiren Akbaşoğlu; “Haziran ayının sonu Temmuz ayının başı itibariyle hem emekli vatandaşlarımıza hem de tüm çalışan vatandaşlarımıza oldukça iyileştirici şartlar sunacağız. Alım gücünü arttırmak için değerlendirmelerimizi tüm kamuoyuyla detaylı bir şekilde.” paylaşacağız dedi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal