8 yaşındaki çocuk hayatının şokunu yaşadı: Okul bahçesinde 1800 yıllık hazine keşfedildi

Almanya’da bir okulun bahçesindeki kum havuzunda oynayan 8 yaşındaki çocuk gümüş bir nesne gördü. Nesneyi ailesine götüren çocuğun tesadüfen de olsa 1800 yıllık bir Roma hazinesi bulduğu anlaşıldı.

17.08.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 17.08.2023-17:24) 8 yaşındaki çocuk hayatının şokunu yaşadı: Okul bahçesinde 1800 yıllık hazine keşfedildi

Almanya’nın Bremen şehrindeki okul bahçesindeki bir kum havuzunda oyun oynayan Bjarne ismindeki 8 yaşındaki çocuk, oyun oynadığı sırasında Roma döneminde kalma bir hazine keşfetti.

Akşam’ın haberine göre; Bulduğu şeyin ne olduğunu tam olarak anlayamayan Bjarne gümüş nesneyi evine götürdü. Ailesinin arkeologlara göstermesiyle bölgeyi tarayan uzmanlar 1800 yıl öncesine tarihlenen sikke dolu bir hazine olduğunu keşfettiler.

Sikke, 2. yüzyılda yapılmış antik bir Roma denarius'u idi. Bremen eyalet arkeoloğu Uta Halle, sikkenin tasarım detaylarını görmeyi zorlaştıracak kadar yıpranmış olduğu, bunun sebebinin de paranın basıldığı dönemde enflasyon olduğu gerekçesiyle sikkelerin daha az gümüş içeren şekilde üretilmesi olduğunu dile getirdi.

Almanya Roma Hazinesi

1800 yıllık hazine keşfedildi

Bremen Roma İmparatorluğu'nun parçası olmadığı için hazinenin Nasıl bölgeye geldiği araştırılıyor

Fotoğraflar, küçük sikkenin ön ve arka yüzünü gösteriyor. Kenarında bir desen ve ortasında bir figür bulunmaktadır. Sikke aşınmış durumdadır.

Bremen eyalet arkeoloğu Halle, basın açıklamasında, Bremen'de sadece benzer iki antik Roma sikkesinin bulunduğunu belirtti.

Sikkenin antik Roma İmparatorluğu'nun bir parçası olmayan Bremen'de nasıl ortaya çıktığı ise belirsiz. Sikkenin ticaret yoluyla gelmiş olabileceği, nehrin getirmiş olabileceği veya bir hatıra olarak getirilmiş olabileceği kültürel yetkililer tarafından belirtildi.

Şehir yetkililerine göre, sikkenin bulunduğu hazine yakında Bremen'deki Focke Müzesi'nde sergilenecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal