11.06.2022-10:33 (Son Güncelleme:11.06.2022-15:12)


1

Keneler, bir tür kan emici böceklerdi. Örümceğimsi türlerinden dolayı 8 adet bacağı bulunan kenelerin zehirli ve zehirli olmayan türleri vardır.



2

Deriye rahatça yapışarak ağızlarıyla kan emen bu canlılar, sonrasında kendi boyutlardan kat kat büyük bir hale gelirler. İşlemleri bittikten sonra kendini bırakan keneler, ağaçlara tırmanır.



3

İnsanların korkulu rüyası haline gelen bu canlı, hemen hemen tüm dünyada görülür. Son zamanlarda türlerinin artmasıyla, vakaların da artmasına sebep oldu.



4

Yozgat ve Sivas’tan sonra Kayseri’de görülen kene olayı, yerli halkı telaşa soktu. Kayseri’nin İncesu ilçesinde hayvancılıkla uğraşan bir adamın başına gelenleri duyanlar şok oldu.



5

Çalıştığı esnasında kendisini ısıran keneyi görünce hastaneye koşan G.Ç, kısa süre sonrasında ateş, halsizlik, mide bulantısı gibi belirtileri yaşamaya başladı.



6

Bulunduğu ilçede tedavi gördükten sonra şehir hastanesine sevk edilen adam yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtulamadı.



7

Yetkililerin son zamanlarda Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat, Çorum, Adana, Konya ve Malatya illerinde daha sık kene gördüğü iddia ediliyor.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr