8 ay sonra ilk kez yaşandı: Merkez Bankası faizi düşürdü! Altın fiyatları ve döviz kuru hareketlendi

Merkez Bankası günlerdir beklenen faiz kararını an itibariyle açıkladı. Aylardır faizi sabit tutan Merkez Bankası’nın faizi düşürmesi sebebiyle altın fiyatları ve döviz kuru hareketlendi. İşte altın ve dövizde son durum...

18.08.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-15:10) 8 ay sonra ilk kez yaşandı: Merkez Bankası faizi düşürdü! Altın fiyatları ve döviz kuru hareketlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) merakla beklenen faiz kararı an itibariyle belli oldu. Son 7 aydır politika faizini yüzde 14’de sabitleyen TCMB, sürpriz bir kararla faizi yüzde 13’e düşürdü. Bu şok karar sonrasında altın ve döviz kurunun son durumu vatandaşlar tarafından hızlıca araştırılmaya başlandı. 

Döviz kuru hareketlendi

Merkez Bankası’nın uzun bir aranın ardından faizi yeniden düşürmesi doların TL karşısında değer kazanmasına sebep oldu. 20 Aralık 2021 tarihinden bu yana TL karşısında yüksek seviyeye çıkan dolar 18,14 TL’den işlem gördü. Faizin açıklanmasının öncesinde dolar 17,97 TL’den işlemdeydi. 

Euro fiyatları da tıpkı dolar gibi yatırımcısına kazandırırken vatandaşa kaybettirdi. Merkez Bankası faiz kararının ardından euro 18,28 TL’den 18,48 TL’ye yükseldi. 

TCMB faiz kararı

Altın fiyatları yükselişe geçti

Son günlerde düşüş eğiliminde olan altın fiyatları TCMB faiz kararı nedeniyle yükselişe geçti. ONS altını 1770 doların üzerine çıkarken, gram altın ise 1031 TL’den işlem görüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal