79 Yaşındaki Yaşlı Çift Covid-19’u Yendi

Konya’da yeni tip coronavirüs tespit edilen 79 yaşındaki yaşlı çift tedavi sonrası coronavirüsü atlatarak taburcu oldu.

16.04.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-12:40) 79 Yaşındaki Yaşlı Çift Covid-19’u Yendi

Konya’da yeni tip coronavirüs tespit edilen 79 yaşındaki yaşlı çift tedavi sonrası coronavirüsü atlatarak taburcu oldu. Hastaneden ayrılırken sağlık personeline teşekkür eden 79 yaşındaki Zafüre Gündoğdu, "Hepinizi kucaklayıp öpmek istiyorum ama öpülmüyor" ifadelerini kullandı.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde ikamet eden 79 yaşındaki Zafüre ve Zühtü Gündoğdu rahatsızlanmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Hastanede coronavirüs testleri pozitif çıkan karı-koca, hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı.  Zühtü Gündoğdu 13 gün boyunca tedavi görmesi sonrası virüsü atlattı.

Zafüre Gündoğdu, eşinden 3 gün önce virüsü atlatmasına rağmen eşini hastanede bekledi. İyileşerek taburcu edilen karı-koca, kendi evlerinde karantinada kalmayı sürdürecek. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının karantinaya kesinlikle dikkat etmeleri şeklinde uyarısı üzerine Zafüre Gündoğdu, "Kapıyı kilitlerim evden çıkartmam" ifadelerini kullandı.

"HER İKİ HASTAMIZI DA ŞİFA İLE TABURCU ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Bahar Kandemir, "Bugün kliniğimizde Covid-19 tanısıyla takip ettiğimiz 79 yaşındaki bir çiftimizi taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hastalık belli risk gruplarında, diyabetik, hipertansif ve 65 yaş üstü hastalarda kötü seyredebilmektedir. Biz her iki hastamızı da şifa ile taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastalarımızı evde izolasyon kurallarına tam bir uyum göstermelerini söyleyerek taburcu ettik. Her iki hastamızın da genel durumu iyi. Hatta bayan hastamı ben 3 günden beri eşi için hastanede bekletiyorum, birlikte taburcu olmak istediler. Hepimiz çok mutluyuz. Hastalarımız kliniğimizde 13 gün yatarak tedavi gördüler. Covid-19 tedavileri 5 gün, sonrasında 8 gün de hastalarımızı klinikte takip ettik. Hastalarımızın her ikisi de antiviral tedaviye yanıt verdi. Şu an klinikleri gayet iyi. Herhangi bir şikayetleri yok" ifadelerini kullandı.

"HEPİNİZİ KUCAKLAYIP ÖPMEK İSTİYORUM AMA ÖPÜLMÜYOR"

Hastanede gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuşan Zafüre Gündoğdu ise, "Bize çok iyi baktılar, burada olanlardan da devletimizden de milletimizden de Allah razı olsun. Sizlere de uzun ömürler versin. Hakkınızı helal edin. Hepinizi kucaklayıp öpmek istiyorum ama öpülmüyor” ifadelerini kullandı.

Zühtü Gündoğdu ise, virüse yakalandığında ağrıdan duramadığını kaydederek, "İçlerim yanıyordu. Doktorlardan hemşirelerden çok memnunum" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal