76 Barodan Ortak Filistin Tepkisi Geldi

Türkiye'deki 76 baro, İşgalci İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddet için sessizliğini bozdu.

12.05.2021-18:06 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-18:06) 76 Barodan Ortak Filistin Tepkisi Geldi

Katil İsrail askerlerinin Filistin’de yaptığı zulümlere sessiz kalınmadı. Bu zulme tepki gösterenlerin arasına 76 baro da katıldı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘İsrail’in, Mescid-i Aksa’da gerçekleştirdiği bu saldırıyı kınamak, bu saldırının karşısında durmak; hukuka aykırılığın, savaş suçunun, insan hakları ihlallerinin karşısında durmak demektir. Kudüs sorunuyla ilgili özellikle 1967’den bu yana BM’de alınan çok sayıdaki kararda; Kudüs’ün uluslararası bir statüye sahip olduğu, İsrail’in Kudüs’ü işgalinin tanınmadığı, İsrail’in şehrin statüsünü ihlal eden bütün girişimlerinin geçersiz olduğu sürekli olarak tekrarlanmıştır. 

"BM SÜRECE DAHA ETKİN DAHİL OLMALIDIR" 

Lakin BM tavsiye-uyarı-kınama gibi kararlarının yanında sürece yalnızca tarafları müzakereye davet ederek müdahil olmuştur. Oysaki BM’nin sürekli olarak tarafları uzlaşmaya davet etmek yerine, gerektiğinde yaptırım uygulayabilecek şekilde sürece daha etkin dâhil olması gerekmektedir. Kısacası BM’nin sadece birtakım kararlar alarak sorunun adil bir şekilde çözülmesini sağlayamadığı açıktır; yapılması gereken, bu kararların uygulanmasını mümkün kılacak adımlar atmaktır. 

"İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLEMEKTEDİR" 

İsrail bu insanlık dışı saldırısı ile taraf olduğu Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ni, bağlayıcı BM Güvenlik Konseyi Kararlarını, savaş bölgelerinde ve işgâl altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Cenevre Sözleşmelerini, İnsan Hakları Evrensel Beyannâmesi’ni ihlâl etmektedir. İsrail devletinin 4 gündür Mescid-i Aksa’da sivil halka karşı saldırıda bulunması, İsrail’in bir devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi davrandığını da gözler önüne sermektedir. İsrail, Filistin topraklarında insanlık suçu işlemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal