73. Locarno Film Festivali'ne Salgın Engeli

5-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Locarno Film Festivali, Coronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

01.05.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-09:29) 73. Locarno Film Festivali'ne Salgın Engeli
Coronavirüs pandemisi sinema sektörünü vurmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle dünyanın dört bir yanında sinema salonları kapatılırken, bir çok festival erteleme ya da iptal kararı almak zorunda kaldı.

Son olarak 73. Locarno Film Festivali'nin de iptal edildiği duyuruldu.

Locarno Film Festivali tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 5-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festivalin İsviçre hükûmetinin salgın nedeniyle aldığı önlemler dolayısıyla iptal edildiği açıklandı. Festival yönetimi bunun yerine bağımsız sinemayı desteklemek için bir girişim başlattı.

BAĞIMSIZ SİNEMAYA KATKI

Sekiz bin kişilik açık hava sineması Piazza Grande ile sinemaseverlere eşsiz bir deneyim yaşatan Locarno Film Festivali, dünyanın dört bir yanından bağımsız yapımları izleyici ile buluşturarak bağımsız sinemaya büyük katkı sunuyor. Festivalin bu yıl aynı katkıyı sağlaması mümkün olmasa da, başlatılan bu yeni girişimle birlikte bu desteğin farklı bir şekilde sürdürülmesi planlanıyor.

Locarno 2020 – For The Future of Films adını taşıyan bu girişim kapsamında filmleri salgın nedeniyle sekteye uğrayan ve bu yüzden maddi kayba uğrayan yönetmenlere para ödülleri verilecek. Bir Özel Leopar ödülü uluslararası bir sinemacıya, bir Özel Leopar ödülü de İsviçreli bir sinemacıya verilecek. Ödüllerin sahipleri yönetmenlerden oluşan iki jüri tarafından belirlenecek.

Locarno aynı zamanda salgın nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan İsviçre’deki arthouse sinema salonlarına destek vermek için de ayrı bir girişim hazırlıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal