72 Saatte 5 Düğüne Giden Yaşlı Kadın Hastanede Yatıyor

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, '80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor' dedi.

04.09.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-13:50) 72 Saatte 5 Düğüne Giden Yaşlı Kadın Hastanede Yatıyor
Yurt genelinde yapılan koronavirüs denetimleri kapsamında Millet Caddesi'nde kontrollere katılan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, tarihi Kapalı Çarşı'daki esnafa maske, sosyal mesafe ve temizlik uyarısında bulundu.

Düğün kıyafetleri satışı yapan bir mağazada denetim yapan Günaydın, esnaf ve personellere alınan önlemlerin ehemmiyetini anlattı.

Esnafın, düğünlerin sınırlanması sebebiyle işlerinin kötü gitmesinden yakınması üzerine Vali Günaydın, vatandaşların güzel günlerini yaşamaları için önlem alınarak düğünlere 1 Temmuz tarihinde izin verildiğini fakat virüsün genellikle bu gibi mekanlarda yayıldığının tespit edilmesi üzerine tekrar sınırlama getirildiğini dile getirdi.

'İHTİYAÇ OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN'

Hastalarla olan görüşmelerde genelde düğünlerde salgının yayıldığının belirlendiğini belirten Günaydın, şu ifadeleri kullandı:

'Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin.'

Düğünlere sabit memurlar görevlendirdiklerini ve her türlü önlemi aldıklarını belirten Günaydın, önlemleri arttırdıkça bir takım vatandaşın etraf şehirlere düğün yapmaya gittiğini dile getirdi.

Başka şehirlerin idarecileriyle müzakere ederek tekrar önlem belirten Vali Günaydın, bu defa da kaçak düğünlerin yapıldığını, geçen akşam izinsiz iki düğün yapıldığını tespit ettiklerini ve yasal işlem gerçekleştirdiklerini söyledi.

'ALINAN ÖNLEMLERE UYARSAK 15 GÜNDE RAKAMLARI TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ'

Günaydın, 'Alınan tedbirlerden kaçmak için kullandığımız çabayı maske, mesafe ve temizlik için gösterirsek biz bu rakamları 15 gün içinde tersine çeviririz' açıklamasında bulundu.

'İZOLASYONDA OLAN EVLERE EKİP KOYDUK'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde temaslı olarak belirlenen bir takım personellerin 14 gün evlerinde karantina altında olması gerekirken ayrı bir fabrikada çalıştığının tespit edildiğini dile getiren Günaydın, 'Diyorlar ki 'Ekmeğini nasıl kazanacak?' Bu arkadaşlar 14 gün evde olurlarsa paraları zaten ödeniyor. Başka yerde çalışanlar oldu, onları tespit ettik. İzolasyonda olan evlere ekip koyduk. İki güne bir ziyaret ediliyorlar, kontrol ediliyorlar. 2 bin 200 evde karantinada olan kişiden sadece 1 kişinin evde bulunmadığı görüldü' şeklinde konuştu.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Vali Günaydın, kontrol sırasında sosyal mesafe kuralına uymadan iş yeri önünde taburelerde çay içen esnafa uyarı yaparak tabureleri birbirinden uzaklaştırdı.

Bir esnafın maske kullanmayan esnafı şikayet etmesiyle Vali Günaydın, 'Ben gittikten sonra maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum' diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal