7 Genç Türk mühendis ABD yolcusu!

Uzay teknoloji alanında yenilikçi adımlara devam ediliyor. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Eternal Roket Takımı, geliştirdikleri roketle uzay teknolojilerindeki en önemli organizasyonlardan kabul edilen ABD'deki Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması'nda (IREC) şanslarını deneyecekler.

16.03.2024-15:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-15:43) 7 Genç Türk mühendis ABD yolcusu!

Takımın 7 üyesi bulunuyor ve 17-22 Haziran tarihlerinde New Mexico eyaletinde düzenlenecek yarışmaya yönelik çalışmalarını üniversitenin tahsis ettiği atölyede gerçekleştiriyorlar. Önde gelen teknoloji şirketlerinin sponsor olduğu organizasyonda GTÜ roket takımı,16 ülkeden 154 rakip takıma karşı zirvede yer almak için kollarını sıvayacak. Ekibin amacı ise diğer üniversitelerden katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak roket teknolojisine katkı sağlayacak çalışmalar yapmak 

‘‘Roketin her şeyini biz ürettik!’’

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Eternal Roket Takımı, geliştirdikleri roketle uzay teknolojilerindeki en önemli organizasyonlardan kabul edilen ABD'deki Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması'nda (IREC) şanslarını deneyecekler.

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, takım kaptanı Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Cemal Gümüş, ekip olarak güzel bir iş ortaya çıkardıklarını aktararak, roketlerinin uluslararası standartlarda olduğunu ifade etti. Ekip olarak gayret ve çabalarında büyük olduğunu belirterek roketin yazılımını da tasarımını da kendilerinin yaptığını aktaran Gümüş, "Dışarıdan herhangi bir satın alma bulunmuyor. Bu atölyede hepsini kendimiz üretiyoruz" dedi.

‘‘Ülkemizi gururlandırmak istiyoruz’’

Tasarladıkları roket üzerinde uzun uğraşlar verdiklerini söyleyen Gümüş, "Roketimiz 275 santimetre uzunluğunda 10 bin fite yükselebilen bir motor ile ateşlenecektir. Kanatçıklarımız ve paraşütlerimiz hazır. Şu anda bu roketin uçmaması için herhangi bir sebep yok. Üzerinde uzun uğraşlar sonucunda bu konuma getirdik ama bu bizim ilk roketimiz değil, son roketimiz de olmayacak. Birçok roket yaptık, ateşlediklerimiz de oldu. Aksaray'da ROKETSAN tesislerinde 2 roket ateşledik test olarak. Bu sene de IREC yarışmasında roket kategorisinde ülkemizi gururlandırmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu. 

‘‘Umuyorum başarı elde edeceğiz!’’

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Eternal Roket Takımı, geliştirdikleri roketle uzay teknolojilerindeki en önemli organizasyonlardan kabul edilen ABD'deki Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması'nda (IREC) şanslarını deneyecekler.

Diğer okullarla rekabet ediyor olmak ve sürekli kendilerini geliştirmek istediklerini aktaran Gümüş, roket testlerinde yarışmanın istediği standartları sağladıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Umuyorum başarı elde edeceğiz. Rokette en önemli şey roketin uçuştan sonra kurtulmasıdır. Bunu dünya üzerinde yapabilen çok az takım var. Bu roketi daha önceki testlerimizde de uçurduk ve başarıyla kurtardık. Kendimizi Amerika'da da en üst seviyedekilere göstereceğiz ve bayrağımızı umarım en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal