7 Bin 17 Kişiye Maske Takmadığı İçin İdari Ceza Uygulandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan talimatlar listesinde maske takılmasının salgının ilerleyişini önüne geçmede ne kadar ne kadar elzem olduğuna vurgu yapıldı.

24.06.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-13:50) 7 Bin 17 Kişiye Maske Takmadığı İçin İdari Ceza Uygulandı
Söz konusu talimatta, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda valiliklerce il genelinde ya da belirli alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Bu çerçevede güvenli sosyal hayat sürecinde virüsün yayılmaması için uygulanan önlemlerin aksatılmaması ve yurt genelinde maske kullanımına yönelik kontrollerin fazlalaştırılması talep edildi.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği talimatın ardından önceki cuma ve hafta sonları kontrol esnasında maske kullanım kurallarını ihlal edenleri ve işletmeleri ikaz edilerek bilgilendirildi.

Pazartesiden itibaren maske kullanım kurallarına uymayanları ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira ceza uygulanmaya başlandı.

62 ilde hayatın tüm alanlarında, 12 ilde alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi toplu halde bulunulan mekanlarda, 7 ilde ise bu yerlere ek olarak umumi hıfzısıhha kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda belirlenen cadde, sokak ve meydanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Bu çerçevede tüm illerde pazartesi ve salı günü yapılan kontrollerde maske zorunluluğunu ihalel eden 7 bin 17 kişiye idari işlem yapıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal