6’lı masanın skandalları bitmiyor: Vekil pazarlığı ifşa oldu

Mayıs seçimlerinde ağır darbe alan Millet İttifakı arasındaki sular durulmuyor. Seçim dönemine dair vekil pazarlığını ifşa eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’ndan dikkat çekti.

24.08.2023-11:41 - (Son Güncelleme: 24.08.2023-11:49) 6’lı masanın skandalları bitmiyor: Vekil pazarlığı ifşa oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ağır darbe alan ve yenilgi sonrası kendi içlerinde birbirlerine giren Millet İttifakı’nda sular durulmuyor. Seçim dönemine dair vekil pazarlığını ifşa eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’ndan dikkat çekti. 

6’lı masada sular durulmuyor

Akşam’da yer alan habere göre; Millet İttifakı’nın önemli ortaklarından İYİ Parti aldıkları yenilgi sonrası yerel seçimlere tek başına hazırlanıyor. Hatta Akşener'in A Takımı ile yaptığı toplantıda CHP ile ittifak yapmayacaklarını söylediği de kulislerden sızan bilgiler arasında. 

"CHP tek başına seçim kazanamaz"

Mayıs seçimlerinde 10 milletvekili çıkaran Deva Parti ile CHP arasındaki sular durulmuyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda, 14-28 Mayıs seçimlerinde ittifak yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi  için "Tek başına seçim kazanamaz" açıklamasında bulundu. Babacan'a yanıt ise CHP'li Gürsel Tekin'den geldi. Tekin konuk olduğu programda Babacan'a sert sözlerle yüklendi ve "Sayın Genel Başkanımız aslanlar gibi ertesi gün çıktı, 6'lı masaya sahip çıktı. Yazıklar olsun” dedi. 

Vekil pazarlığı ifşa oldu!

Bir televizyon programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, seçim sürecinde CHP ile DEVA Partisi'nde arasında yürütülen görüşmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Genel seçimlere DEVA Partisi olarak kendi listeleriyle girmek için hazırlandıklarını, aday listelerini de yüzde 98 oranında tamamladıklarını söyleyen Yeneroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan'a yaptığı teklif üzerine karar değiştirdiklerine dikkat çekti. 

İşte Yeneroğlu’nun o açıklamaları; 

"Listeler pazar günü kesinleştiriliyordu. Biz DEVA Partisi olarak perşembe gününe kadar kendi listelerimizi yüzde 98 bitirmiştik. Bizim böyle bir sıkıntımız yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanımız Sayın Babacan'ı aradı. Kendisine, bir projeksiyon hazırladıklarını, bu projeksiyona göre DEVA Partisi'nin hatta bütün Millet İttifakı'nın tek liste içerisinde seçime girmesi gerektiğini, aksi takdirde 1. turda Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olabileceğini, bunun olmaması için tek liste halinde girilmesi gerektiğini, DEVA Partisi'nin de CHP listelerinden seçime girmesi durumunda artı 18 milletvekili kazandırdığını, böyle bir durumda DEVA Partisi'nin seçime birlikte girmesi gerektiğini ısrarla ifade ediyor.

Bununla ilgili biz istişarelerde bulunuyoruz. İlk önce buna itiraz ediyoruz. Sonra ülkenin bekası, demokrasinin geleceğine inanarak perşembe günü, genel başkanımız istişareler sonucu Kemal Bey'in bu önerisine 'evet' diyor. Ve bunun sonucunda ortak liste yapılıyor."

Sunucunun "Yani Kemal Bey'in önerisi ve ısrarıyla oldu diyorsunuz" ifadesini Yeneroğlu, "Tabii ki." diyerek cevapladı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal