65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Özel Acil Servis Kurulacak!

ATUDER Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander 65 yaş üstü vatandaşlar için özel acil servisler oluşturulacağının müjdesini verdi. Detaylar haberimizde...

18.10.2021-09:31 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-11:40)

ATUDER Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander 65 yaş üstü vatandaşlar için özel acil servisler oluşturulacağının müjdesini verdi. Cander, 'Bu projemiz Avrupa'da çok ilgi gördü. Avrupa Birliği projeleri içinde destek aldı. Dünyada böyle bir uygulama yok. Türkiye'de başlangıç uygulamasını yapıyoruz. ' diye ifade etti.

ATUDER, yaşlıların acil servislerdeki tedavilerine yönelik Safe and Friendly Emergency Medicine for Elderly (SAFE-ME) (Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil Servis) Projesi hazırladı.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ortak olduğu bu proje, Avrupa Birliğince kabul edilerek AB’den destek aldı. Yalnızca 65 yaş üstünü vatandaşlara yönelik olan acil servislerin kurulmasını öngören projenin, Türkiye'de ilk defa uygulanması ve model oluşturması hedeflenmekte.

TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÖNCÜ KONUMDA!

ATUDER Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander, yaptığı açıklamada acil tıp alanında 30 yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Türkiye'nin acil tıpta öncü ülkelerden birisi olduğunun altını çizen Cander, Türkiye’nin birçok ülkeye liderlik yaptığını söyledi. Açıklamasını sürdüren Cander, acil tıbbın doğumdan ölüme kadar herkesin hayatında önemli olduğunu ifade etti.

250 PROJE İÇİNDE 39’UNCU SIRADA!

Bu sebepten dolayı acil tıbbın bilimsel gelişiminin önemine vurgu yapan Cander, 65 yaş üstündeki vatandaşlar için hazırladıkları projelerinin, AB tarafından kabul edilerek, 250 proje içinde 39. seçildiğini söyledi.

Cander bu proje ile ilgili olarak 65 yaş üzerindeki kişilere yönelik model bir geriatrik (yaşlı hasta bilimi) acil servis geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Hastane öncesi 112 acil sağlık hizmetinden başlamak üzere, geriatrik yaş grubu hastaların acil serviste bakım süreçlerini ve standartlarını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

DÜNYADA BİR İLK!

Prof. Dr. Başar Cander proje ile ilgili şunları kaydetti: "Yaşlı nüfus giderek artıyor. Onların çalışmaları farklı. Proje ekibinde, Romanya ve İspanya da var. Ekibimiz bu hafta içinde İspanya'ya gidecek. İspanya'da ilk eğitimler yapılacak. Sonra Türkiye'de pilot bölge uygulamasıyla yaşlılar için yeni bir acil servis dizaynı yapıyoruz. Bu projemiz Avrupa'da çok ilgi gördü. Avrupa Birliği projeleri içinde destek aldı. Dünyada böyle bir uygulama yok. Türkiye'de başlangıç uygulamasını yapıyoruz. Pilot bölgeler seçilecek, acil servislerde entegrasyonu belirlenecek. Sadece yaşlılara odaklanılmış bir acil servis olacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal