Kastamonu'da yaşayan Türkan Halaç, 60 yaşında çocukluk hayalini gerçekleştirip yöresel lezzetlerden oluşan bir restoran açtı. Türkan Sultan Mutfağı adını taşıyan mekan, Kuzeykent Ulu Cami karşısında hizmet vermeye başladı.
7 yaşında annesi hastalanınca yemek yapmaya başladığını belirten Halaç, o günden bu yana mesleğine olan tutkusunu sürdürmüş. Yıllarca birçok firmada aşçılık yaptıktan sonra, üç ay önce kendi restoranını açma kararı aldı.
Restoranında Kastamonu’nun ünlü coğrafi işaretli ürünlerini sunan Halaç, Devrekani hindi banduması, İhsangazi ekşili pilavı, Daday etli ekmeği ve Kastamonu tiridi gibi köklü lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Halaç, “Mesleğimi severek yapıyorum, yöresel yemekleri hazırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.
Halaç, restoranın açılmasında eşinin ve oğlunun desteğinin büyük rol oynadığını belirtti. “Kendi başıma yapamazdım. Hayatım boyunca çok çalıştım, şimdi hayalini gerçekleştirdim.” diyen Halaç, mutfakta yörenin geleneksel lezzetlerine ağırlık veriyor.
Restoranı ziyaret eden vatandaşlardan Müberra Yadigar, kadın girişimcilerin artması gerektiğini vurguladı ve Halaç’ın restoranında sunulan yemekleri çok beğendiğini ifade etti. Yadigar, “Bu tür yerlerin açılması bizler için büyük mutluluk kaynağı.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Kastamonu'da yaşayan kadın girişimci Türkan Halaç, çocukluk hayalini 60 yaşında gerçekleştirerek yöresel ürünlerden oluşan restoran açtı. Kuzeykent Ulu Cami karşısında "Türkan Sultan Mutfağı" adında restoran açan Halaç, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Türkan Halaç, AA muhabirine açıklamada bulundu.