08.02.2021-16:59 (Son Güncelleme:08.02.2021-16:59)


1

ABD’li milyarder iş adamı Bill Gates, katıldığı bir programda tüm dünyayı bekleyen tehditlere değindi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili de 6 yıl önce uyarılarda bulunan Gates, iklim değişikliği ve biyoterörizmin koronavirüsten daha kötü olduğunu, her ikisi içinde ciddi önlemler alınması gerektiğini belirtti.



2

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını can almaya devam ederken, 1 yıldan fazladır süren salgında adı en çok anılan isimlerden biri de milyarder iş adamı Bill Gates oldu.



3

Microsoft'un kurucusu olan Gates, aşı açıklamalarından Kovid-19 salgını araştırmalarına ayırdığı bütçeye ve de komplo teorilerine kadar birden fazla konu ile gündeme geldi.



4

‘10 Milyondan Fazla İnsanı Öldürecek Şey Savaş Değil Virüs’

‘10 Milyondan Fazla İnsanı Öldürecek Şey Savaş Değil Virüs’

2015 tarihinde katıldığı bir konferansta salgın hastalıklar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gates, o gün yaptığı uyarı ve gelecek yıllarda dünyayı bekleyen tehlikelere ilişkin konuştu.



5

YouTube'da Veritasium adlı bir kanala misafir olan Gates, 2015 tarihinde yaptığı, ‘Önümüzdeki yıllarda 10 milyondan fazla insanı öldürecek şey bir savaş değil virüs olabilir. Füzeler değil ama mikroplar’ sözleri hakkında konuştu.



6

‘Daha İnandırıcı Olabilir Miydim?’

‘Daha İnandırıcı Olabilir Miydim?’

Sunucu Derek Muller’ın, ‘Bu uyarıda bulunduktan sonra dünyanın buna hazırlanmaması size nasıl hissettirdi?’ sorusunu cevaplayan Gates şu ifadeleri kullandı:



7

‘Ben demiştim demek insana iyi hissettirmiyor. Daha ikna edici ya da inandırıcı olabilir miydim? Birçok solunum yolu hastalığı var zamanla bir tanesi öne çıkacak. Solunum yolu hastalıkları çok korkutucu.



8

Çünkü enfekte olduğunuz halde farkında olmadan etrafta dolaşıyor, uçağa ya da otobüse binebiliyorsunuz. Ebola gibi hastalıklarda ise bunun aksine hastane yatağında oluyorsunuz.’



9

‘Önlemlerimizi Almalıyız’

‘Önlemlerimizi Almalıyız’

Muller'in gelecekle ilgili gördüğü tehditler hakkında sorduğu soruya Gates, ‘Birincisi iklim değişikliği. Her yıl karşılaşacağımız ölü sayısı, bu pandemide yaşadığımızdan çok daha büyük olabilir. İkinci olarak ise 'Biyoterörizm.' Büyük zararlar vermek isteyen biri bir virüs tasarlayabilir ve bunun bedeli doğal bir salgının yaratacağından çok daha ağır olur. Bugün yaşadıklarımızla karşılaşmamak için önlemlerimizi almalıyız’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR