6 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son dakika tahmin raporuna göre ülke genelinde bugün yağış öngörülmezken sıcaklıkların yurt çapında mevsim normal sıcaklıklarının 6 - 10 derece üzerinde olması tahmin ediliyor. Peki bugün hava nasıl olacak? Şubat 2021 hava tahmin raporu...

06.02.2021-09:03 - (Son Güncelleme: 06.02.2021-09:03) 6 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) 6 Şubat hava tahmin raporu yayımlandı. MGM'nin son tahminlerine göre bugün bilhassa sabahın ilk saatleri itibariyle iç ile doğu bölgelerde zirai don ve yollarda buzlanmaya karşı MGM'den uyarı yapıldı. 

Diğer taraftan sıcaklıkların artmasına bağlı olarak muhtemel çığ düşme olasılığına karşı iç ve doğu bölgelerde yaşayanlar uyarıldı. Bugün hava nasıl olacak? 

6 ŞUBAT 2021 HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre; Ülke genelinde yağış öngörülmüyor. Yurdun kuzey ile batı bölgeleri parçalı bulutlu, öteki bölgelerin az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Sabah ile gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde pus ve zaman zaman sis ile beraber, ülkenin doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadiseleri tahmin ediliyor Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri be Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesinde çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normal sıcaklıklarının 6-10 derece üzerinde olması bekleniyor.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Sabah ile gece saatlerinde pus, zaman zaman sis tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın kuzey bölgelerde genelde batı ile güneybatılı, Güneydoğu Anadolu, Ege ile Akdeniz bölgelerinde kuzeybatılı taraflardan hafif, yer yer orta şiddette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normal sıcaklıklarının 5-8 derece üzerinde olması öngörülen Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu tarafında kar erimesi tahmin ediliyor. Kar erimesi sebebiyle su baskını ile dik yamaçlarda çığ meydana gelme tehlikesi olduğundan, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınmalıdır.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL

Hava durumu parçalı ve az bulutlu 16°C

ADANA 

Hava durumu parçalı ve az bulutlu 24°C

ANKARA 

Hava durumu parçalı ve az bulutlu 15°C

SAMSUN

Hava durumu parçalı bulutlu 18°C

GAZİANTEP

Hava durumu parçalı ve az bulutlu 18°C

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal