5G Teknolojisi Hemen Her Şeyi Değiştirecek

Beşinci nesil olarak da adlandırılan 5G teknolojisi hayatımıza girmeye hazırlanıyor. 5G altyapısının kurulumlarının tamamlanması ile günlük yaşamımızda birçok şey değişecek. Dijitalleşme daha fazla artacak. Peki 5G teknolojisi tam olarak nedir ve ne gibi katkıları olacak? Detaylar haberimizde.

26.02.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-16:27)

5G yani 5. Nesil (Generation) demek kısaca, şu ana kadar hayatımızda olan elektronik cihazların birbirine bağlanabildiği yüksek kapasiteli bir internet teknolojisi. 2008’den beri üzerinde çalışılan 5G teknolojisi akıllı olarak ifade edilebilen birbirlerine bağlanabilme özellikleri barındıran cihazları yüksek veri alma kapasiteyle saliseler içerisinde etkileşime sokabiliyor.

5G teknolojisi ile günlük hayatımız daha fazla teknolojikleşecek. En başta da daha fazla hız anlamına gelen bu teknoloji dijital maliyetlerin de azalması anlamına gelecek.

Beşinci nesil ile beraber internette yer alan video ve görüntülerin boyutlarının artması öngörülüyor. Çünkü hızlı iletim mevcut yüksek çözünürlüklü görüntülerin sanal ortama transferini kısa sürede gerçekleştirmemizi sağlayacak. Bu alandaki uzmanlar, mobil hatlardaki veri iletişimi hızının 100 kat artacağı görüşünde hemfikirler.

Bir diğer önemli gelişme ise; sanal gerçeklik, sürücüsüz araçlar gibi otonom cihazların yönetimi yaygınlaşacak. Diğer taraftan uzaktan ameliyatlar da mümkün hale gelecek.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, 5G teknolojisi ile ilgili konuştu. Önemli bilgiler paylaşan Ekmekçi şunları aktardı:

"Bizim dünyamız mobil bir dünya Türkiye'deki e-ticaretin yüzde 60 veya 70'i cep telefonlarından ve mobil üzerinden oluyor. Mobilin daha farklı konular içerisinde yer alması da e-ticarete yarayacaktır doğal olarak.

Fotoğrafların daha güzel gösterilmesi üç boyutlu ortamların cep telefonlarına taşınması sanal gerçeklik gibi uygulamaların bu hızlarda bu veri yapılarında sanki ürününüzü yanınızdaymış gibi görebileceğiniz bir ticaret yapabileceğiniz bir avantaj olacaktır.

5G teknolojisi özellikle mobil iletişimde çığır açacağını beklediğimiz bir yenilik sadece sektörde veya piyasada hız olarak biliniyor ama bu hızın ve bu hızla beraber gelen veri depolama yapılarının getirdiği önümüzde çok değişik fırsatlar olacak."

Türkiye’de 2020 içerisinde önemli merkezlerde kullanılacağı hedeflenen 5G teknolojisi ABD, Avrupa, Çin, Japonya gibi ülkelerde kullanılmaya başlandı. Henüz yeni yeni yaygınlaşan bu teknoloji dünyada yaygın hale geldikçe küresel anlamda pek çok sektör ciddi boyutlarda hız kazanacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal