57'nci Altın Portakal Film Festivali Açık Havada Yapılacak

Sanatseverlerin merakla beklediği 57'nci Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3-10 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İşte haberin detayları...

18.08.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-17:57) 57'nci Altın Portakal Film Festivali Açık Havada Yapılacak

57'nci Altın Portakal Film Festivali, bu yılda görkemli bir şekilde gerçekleşecek. Festival Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, bu yıl coronavirüs kapsamında gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Portakal Film Festivali, sanatseverlerin ilgisini bekliyor. Festival Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, bu yıl coronavirüs önlemleri kapsamında film gösterimlerinin açık havada yapılacağını söyledi. Film ekipleri ve jürilerin Antalya'ya davet edileceğini dile getiren Boyacıoğlu, jürilerin filmleri seyircisiz izleyeceğini, film ekiplerinin ise açık hava gösterimleri öncesinde halkı selamlayacağını, ertesi gün de basın toplantılarının yapılacağını ekledi.

Boyacıoğlu, coronavirüs nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde kültürel etkinliklerin iptal edildiğini hatırlattı. Bu yılın başında 57'nci Altın Portakal Film Festivali'nin 3-10 Ekim 2020 tarihinde yapacaklarını açıkladıklarını söyleyen Boyacıoğlu, 'Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni diğer festivallerden farklı kılan çok önemli bir özelliği, festivalin kendi mekânlarına sahip olması. Bu çok büyük bir avantaj. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Aspendos ve Perge salonları Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Ayrıca Kültürpark'ın içinde açık hava sinemasına dönüştürülebilecek uygun alanlar mevcut'şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'le yapılan toplantılarda salgından en az şekilde etkilenecek bir yol belirlediklerini açıklayan Ahmet Boyacıoğlu, festivalde bu yıla özgü değişikliklerin yapıldığını duyurdu. Festivalin en önemli ve en çok ilgi çeken bölümleri olan ulusal yarışmaların yanı sıra, uluslararası uzun metraj yarışması da gerçekleştirileceğini ekleyen Boyacıoğlu,'Gösterimler sosyal mesafe gözetilerek ve salgın ile ilgili önlemler göz önüne alınarak açık hava sinemalarında yapılacak. Film ekipleri ve jüriler Antalya'ya davet edilecek. Jüriler filmleri izleyicisiz olarak Aspendos ve Perge salonlarında seyredecek. Film ekipleri açık hava gösterimlerden önce sahneye çıkıp halkı selamlayacak, basın toplantıları ise bir gün sonra düzenlenecek. Antalya Film Forum ve geçen yıl çok ilgi çeken üniversite öğrencilerine yönelik Altın Portakal Sinema Okulu, çevrimiçi düzenlenecek. Sonuçta hem açık hava sinemalarını kullanarak, hem de internet olanaklarından yararlanarak, farklı bir festival gerçekleştireceğiz' diye konuştu.

Altın Portakal Film Festivali'nde üç ana hedefleri olduğunu açıklayan Ahmet Boyacıoğlu, 'Ülkemizde üretilen filmlerin tanıtımını sağlamak, Antalya'yı herkesin film çekmek istediği bir merkez haline getirmek, ayrıca filmler ve konuklarla Antalyalılara sinema dolu bir hafta sunmak' olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal