56. Altın Portakal Film Festivali'nin 'En iyi Film'i Belli Oldu!

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, kapanış galası ve geleneksel ödül töreniyle dün gece sonlandı.

02.11.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-10:35)

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, kapanış galası ve geleneksel ödül töreniyle dün gece sonlandı.

Sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri, Antalya Spor Salonu'ndaki ödül törenine kırmızı halıdan geçerek dahil oldu.

Sunuculuğunu Nefise Karatay ile Yekta Kopan'ın yaptığı ödül töreninde açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tören coşkusunun bir hafta boyunca kentte hissedildiğini dile getirdi. Festivale öze dönüş temasıyla başladıklarını belirten Böcek, festivali Altın Portakal'a yakışır hale getirdiklerini aktardı.

Yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu'nun üstlendiği festivalde, 29 ülkeden 69 yönetmenin 66 filmi seyirciye sunuldu.

Festivalin Antalya Spor Salonu'nda gerçekleşen kapanış ve ödül galasında ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film, "Bozkır" oldu.

EN İYİ FİLM; "BOZKIR"

Festivalde En İyi Film seçilen Ali Özel'in yönettiği "Bozkır", 10 ödülle en fazla ödül alan film oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü "Bozkır" filmdeki rolleri ile Ozan Dağara ile Hakan Emre Ünal paylaştı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi ise "Soluk" filminde canlandırdığı karakter ile Aslı İnandık oldu.

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü "Kronoloji" filminden Meral Efe Yurtseven ile Yunus Emre Yurtseven'e verildi. En İyi Kurgu Ödülü, "Bozkır" filminden Ali Özel, Mahmut Aran ve Yakun İnanlı'ya, En İyi Müzik Ödülü, yine aynı filmden Hüseyin Özel'e, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü de Ümit Çakmaksoy'a verildi.

En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibi de yine "Bozkır" filminden Ali Özel oldu.  Bu yıl ilk defa verilen Cahide Sonku Ödülü ise "Küçük Şeyler" ve "Kronoloji" filmlerinden Selda Taşkın'a takdim edildi.

BEHLÜL DAL EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜNE "BOZKIR" FİLMİ LAYIK GÖRÜLDÜ

En İyi Yönetmen Ödülü'nün sahibi ise "Bozkır" filminin yönetmeni Ali Özel oldu. Ödülünü yönetmen Zeki Demirkubuz'dan alan Özel, mutlu olduğunu belirtti. Senaryoyu kaleme aldıktan sonra çocuğu Deniz'e okuttuğunu aktaran Özel, Deniz'in kendisine tavsiyede bulunduğunu açıkladı. Özel, ödülünü oğlu Deniz için aldığını belirtti.

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü de "Bozkır" filmine takdim edildi. Jüri Üyesi Mert Fırat'tan ödülünü kazanan Özel, teşekkürlerini bildirdi.

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü de "Aşk, Büyü vs." ile "Küçük Şeyler" adlı iki filme layık görüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal