5000 TL emekli ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatırılacak? 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2023 emekli Cumhuriyet ikramiyesi sorgulama

Emeklilere 5000 TL ikramiye yatma tarihleri araştırılıyor. Kasım ayında hesaplara yatırılacağı belirtilen Cumhuriyet ikramiyesini ne zaman alacaklarını öğrenmek isteyen emekliler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 5000 TL emekli ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatırılacak? 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte 2023 emekli Cumhuriyet ikramiyesi sorgulama ekranı…

06.11.2023-12:33 - (Son Güncelleme: 06.11.2023-17:43)

2023 Cumhuriyet ikramiyesi Ne Zaman yatacak sorusu milyonlarca emeklinin gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konu hakkında yaptığı açıklama sonrasında 2023 emekli Cumhuriyet ikramiyesi sorgulama ekranı gibi terimler internet üzerinden sıkça sorgulanıyor. Peki 5000 TL emekli ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatırılacak? 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman ödenecek?

5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin yapılacağı tarihin, 15 Kasım’ı geçmeyeceğini bildirdi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emekliler hariç olmak üzere, tüm emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin zamanına ilişkin soruyu Işıkhan, “Ödemeler, Kasım’ın 15’ini geçmeyecek gibi duruyor” diye cevapladı.

Emekli Cumhuriyet İkramiyesi

Emekli 5000 TL ikramiye kimlere verilecek?

Kabine toplantısı ardından konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesi kimlere verilecek açıkladı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini duyurdu.

“Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”

Dul ve yetim maaşı alanlar Cumhuriyet ikramiyesinden faydalanacak mı?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Buna göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL'de kalacağı belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal