50 Yıldır Görmediği Babasının Kredi Borcu Kendisine Kaldı

İzmir'de ikamet eden işçi emeklisini, 50 senedir görmediği babası, ölmeden önce ev ve arazisine, habersizce hissedar yaptı. Taşınmazlara karşılık bankadan alınan 50 bin lira kredi borcunun kendisine kaldığını haber alan işçi emeklisi neye uğradığını şaşırdı.

10.04.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-12:15) 50 Yıldır Görmediği Babasının Kredi Borcu Kendisine Kaldı

İzmir Karabağlar'da ikamet eden işçi emeklisi Ahmet Taytaş, 50 senedir görmediği ve geçen sene hayatını kaybeden babası Hüseyin Taytaş'ın (85) kendisini dolandırdığını öne sürdü. Hüseyin Taytaş'ın ölmeden önce ev ve arazisine, kendisini habersizce hissedar yaptığını ve bu taşınmazlara karşılık bankadan 50 bin lira kredi çektiğini anlatan Ahmet Taytaş, "Kendisi ölünce tapuda hissedar gözüken bize 50 bin lira banka borcu geldi" dedi.

Menderes'e bağlı Eski Bulgurca köyünde ikamet eden fakat 1997'de Tahtalı Barajı inşaatı sebebiyle evi sular altında kalacak olan Hüseyin ile eşi Müşerref Taytaş'a ikamet ettiği araziye karşılık dönemin İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından Yeni Bulgurca mahallesinde yer verilmesi karara bağlandı.

HİSSEDAR YAZDIRDI

Yeni Asır'ın haberine gör; Hüseyin Taytaş ise Yeni Bulgurca'da kendisine daha büyük bir arazi verilmesi için Eski Bulgurca'daki evinde eşinin haricinde çocukları Birsen, Ahmet, Çağdaş Süleyman ve Işıl Taytaş'ın da ikamet ettiğini ve buna göre iskan yapılmasını talep etti. Devlet de Taytaş'ın ikamet ettiği evde yaşayan her kişi için Taytaş ailesine Yeni Bulgurca'da büyük bir arazi verdi ve tapu kayıtlarında ikametteki herkesi bu arazilerin hissedarı olarak gösterdi.

BANKA KREDİSİNDEN FAYDALANDI

Devlet eliyle gayrimenkulleri iskan edilen Hüseyin Taytaş, bir banka tarafından verilen 'Donatım Kredisi'nden yararlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal