5 yıldır çözülemeyen metrobüs problemi! Altunizade yine kilitlendi, yüzlerce insan yolda kaldı

İstanbul’un yıllardır çözülemeyen ulaşım problemi, bu sabah paylaşılan bir görüntüyle vatandaşı çileden çıkardı. İETT’ye gelen zamların vatandaşların yaşadığı hiçbir problemi çözmemesi en sonunda pes dedirtti. Sürekli artan tepkilere yetkililerden bir açıklama gelmedi.

10.01.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-21:14) 5 yıldır çözülemeyen metrobüs problemi! Altunizade yine kilitlendi, yüzlerce insan yolda kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin gerçekleştirdiği toplantıda İBB’ye bağlı ulaşım araçlarına yüzde 18, taksi ve servis hatlarına da yüzde 29’luk Zam oy çokluğuyla onaylanmıştı. Yeni belirlenen zamlar vatandaşın tepkisini çekse de taksi ve servis sürücüleri için yetersiz gelmişti. Gün geçtikçe artan trafik problemi; hatların ve sefer sayılarının yetersizliği, metro- metrobüs ve marmaray istasyonlarının bakımsızlığı, yetersiz altyapı ve bakımsız araçların artması sonucunda gelen tepkilere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bir cevap gelmedi. 

Ulaşıma zam, vatandaşa gam!

Metrobüs fiyatlarının 26,25 TL olarak güncellenmesinin ardından bu sabah Altunizade Metrobüs Durağı’ndan paylaşılan bir görüntü akıllara aynı soruyu getirdi. Son 3 yılda ulaşıma gelen fahiş zamların, yaşanan problemlerin hiçbirini sonlandırmaması vatandaşı çileden çıkardı. Durağın 2 çıkışı olmasına rağmen saatlerce ilerlenilememesi, metro ve metrobüs sefer sayısının yetersizliği, araç sayısının ise toplu ulaşımı kullanmak isteyen vatandaş sayısına yetersiz olması İstanbulluların tekrardan mağdur olmasına sebep oldu. 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal