21.02.2020-18:11 (Son Güncelleme:26.04.2024-08:03)


1

Hala kendinizi keşfedemediğinizi mi düşünüyorsunuz? Uzmanlara göre 'kendimizi bulmak' derken, aslında kastedilen şeyin yaşamlarımızın anlamını bulmaktır. O halde sizin için bir araya getirdiğimiz bu profesyonel tavsiyelere kulak vermeye ne dersiniz! İşte kendinizi keşfedebileceğiniz 5 ufak adım...



2

Kendi Değerlerinizi Keşfedin

Kendi Değerlerinizi Keşfedin

Günlük hayatımız içerisinde bizler için değerli ve anlamlı olan şeyleri göz ardı edebiliyoruz. Öncelikle kendinize şu soruyu sorun: Sizin için daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak şeyler neler? Belki arkadaşlarınızla birlikteyken veya kedinizle baş başayken daha iyi hissediyorsunuz. Belki de size iyi gelen yegane şey doğadır. Cevap her ne ise, sizin için neyin önemli olduğunu belirleyin ve bu değeri günlük hayatınıza ekleyin.



3

Kim Olduğunuzu Bilin

Kim Olduğunuzu Bilin

Anne, abla, sevgili, dost, patron… Muhtemelen bu hayatta birçok kişisiniz. Fakat sıklıkla düşülen bir yanılgı vardır; herhangi bir role adeta görevmiş gibi odaklanabiliyoruz. Bu nedenle kimin için ne olduğunuzu düşünmeyi terk edin. Kendiniz için kimsiniz ve ne olmak istiyorsunuz? Öncelikle buna karar verir.



4

Kendiniz Gibi İnsanları Bulun

Kendiniz Gibi İnsanları Bulun

Kurduğumuz ilişkilerin huzurumuz üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bu sebeple değer verdiğiniz, ortak bir paydada buluşabildiğiniz, ortak zevklere sahip olduğunuz insanları hayatınızda tutun.



5

Sınır Belirleyin

Sınır Belirleyin

Kendinize iş arkadaşlarınıza veya dostlarınıza akşamları belirli bir saatten sonra mesajlara cevap veremeyeceğinize veya sosyal medyaya girmeyeceğinize dair söz vererek sakin bir hafta sonu geçireceğinizi söyleyebilirsiniz. Böylece kendinize alan ve zaman yaratabilirsiniz.



6

Değişime Açık Olun

Değişime Açık Olun

Yaşamınız boyunca birçok geçiş dönemi yaşayacaksınız, kendinizi aramaya devam edecek ve hatta zaman zaman bulduklarınız karşısında şaşıracaksınız. Fakat sürekli olarak kendinize şunu sormanızı öneriyoruz: Sahip olduğum zamanı, yaşam kalitemi geliştirmek için kullanıyor muyum?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR