5 Soruda Coronavirüsü

Tüm dünyada korku ve paniğe neden olan Coronavirüsü ile ilgili birçok bilgi kirliliği bulunmakta. Vatandaşların kendilerini evlerine kapattığı şu günlerde en çok merak edip araştırmaya başladığı 5 soruyu bir araya getirdik. İşte Coronavirüsü belirtileri, bulaş yolları ve daha fazlası haberimizin detaylarında..

11.04.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-10:13) 5 Soruda Coronavirüsü

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsü binlerce can kaybına neden oldu. Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanırken birçok yer ülkede de vatandaşlar kendileri sosyal izolasyona uyarak evlerinde kaldı. Henüz bir tedavisi veya açısı bulunmayan Coronavirüsü hakkında merak edilen 5 soruyu ve cevabı bir araya getirdik. İşte detaylar…

CORONAVİRÜSÜ NEDİR?

Coronavirüsü, üst solunum yollarında enfeksiyona neden olan viral etkenlerden yalnızca bir tanesidir. Enfeksiyon birçok açıdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Hastalık daha çok hayvanlarda ortaya çıkar. Nadiren hayvanlardan insanlara, insanlardan da diğer insanlara geçiş gösterir.

CORONAVİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Coronavirüsünün damlacık yoluyla bulaştığı bildirilmiştir. Mevsimsel grip gibi yakın temas, öksürük, aksırık ve tokalaşma gibi yollarla insanlar arasında yayılım gösterebilir. Ağız burun yoluyla bulaşan virüs, alt solunum yollarına ve daha sonra tüm vücuda yayılmaktadır. Ölümlerin büyük çoğunluğu alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlıdır.

CORONAVİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • İştahsızlık ve kilo kaybı
  • Ateş
  • Halsizlik ve durgunluk
  • Karın bölgesinin şişmesi
  • Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
  • Solunum sorunları ve nezle
  • Denge sorunları

CORONAVİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ NASILDIR?

Hastalığın herhangi bir tedavisi veya aşısı bulunmamaktadır. Antibiyotikler hastalığa karşı etkisizdir. İstirahat, düzenli ve sağlıklı beslenmek, evde kalarak hastalığın yayılmasını engellemek yapılması gerekenler arasındadır.

CORONAVİRÜSÜNDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?

Maske takılması, ellerin su ve sabunla sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda tek kullanımlık mendil kullanılması ya da dirseğin kapatılması, herhangi bir yüzeye temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmeden doğruca yıkanması. Hasta kişilerden ve kapalı ortamlarda mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için gerekli bir yöntemdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal