5 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Bitki Çayları

Bitki çaylarının vücuda olan faydaları saymakla bitmez. Her derde deva 5 dakikada hazırlayabileceğiniz 5 bitki çayını sizler için hazırladık.

12.04.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-17:24) 5 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Bitki Çayları

Bağışlık sisteminizin dostu, zayıflamaya yardımcı, cildi güzelleştiren birçok bitki çayı var. Kolayca ulaşabileceğiniz, 5 dakikada hazırlayacağınız 5 bitki çayınızı merak edenler için hazırladık. 

5 DAKİKADA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ BİTKİ ÇAYLARI

1- Bol Şifalı Kekik Çayı

Solunum sistemine iyi gelen, hazımsızlığı yardımcı olan, romatizma ağrılarını azaltan, cilt ve kalp sağlığında etkili olan kekik çayı için; 2 tatlı kaşığı kurutulmuş ince kekik ve 2 su bardağı su yeterli.

Yapılışı:

Suyu kaynatın ve ocaktan alın. İçine kekikleri ekleyip 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

2- Her Derde Deva Ada Çayı

Salvia Officinalis olarak bilinen adaçayı, griye çalan yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan bir bitkidir. Ballıbabagiller ailesindendir. Ada çayı vücut sağlığı için oldukça faydalıdır. Ada çayı için: bir fincan kaynamış su ve bir tutam ada çayınızın olması yeterli.

Yapılışı:

Kaynamış suyun içerisine ada çayını atın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. İçerisine tercihe göre limon ya da bal ekleyebilirsiniz.

3- Faydası Çok Biberiye Çayı

Biberiye çayı, baş ağrılarına oldukça iyi gelmesiyle bilinir. Ayrıca solunum yolu için iyidir, burun tıkanıklıklarını giderir, antiseptik özelliği sayesinde ağızda oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar, kabızlık sorununa çözüm getirir, kan dolaşımını hızlandırır, kış aylarında vücudun daha sıcak olmasını sağlar, zayıflamaya da oldukça yararlıdır. Biber çayı için; bir çay kaşığı biberiye yaprağı ve bir fincan su yeterli.

Yapılışı:

Biberiye yaprağını eklediğiniz bir fincan suyu kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın ve afiyetle için.


4- Kantaron Çayı

Kantaron çayı çok uzun yıllardır ruhsal, psikolojik sorunlara çözüm olarak antidepresan niteliğinde destek olarak tavsiye edilmektedir. Sinirleri yatıştırır ve depresyona iyi gelir. Bu sakinleştirici çay için; bir bardak su ve 2 çay kaşığı kantaron kullanıyoruz. 

Yapılışı:

Kaynamış suya kantaronu ekleyin ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Biraz tatlandırmak isterseniz limon ya da bal ekleyebilirsiniz.

5- Hafızaya Faydalı Melisa Çayı

Kimileri tarafından oğul otu, limon nanesi isimleriyle de bilinir. Limona benzeyen hafif bir kokusu olan melisa çayı, yaz aylarının sonuna doğru küçük çiçekler açmaya başlayan harikulade bir bitkidir. Bol faydalı bir melisa çayı hazırlamak istiyorsanız tek ihtiyacınız olan, bir çay kaşığı kurutulmuş melisa otu ve bir fincan su. 

Yapılışı:

Kaynamakta olan suyun içerisine melisa bitkisini ekleyin ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra süzgeçten geçirerek için. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal