42.000 TL maaşa ek karavan ev alabiliyorsunuz! O mesleği yapana imkân bol

Sivas'ta çalışmak isteyen vatandaşların müjde verildi. 42.000 TL maaşla işe başlayacaksınız! Maaşınıza ek karavan ve evde veriliyor. Dayalı döşeli evde oturarak 42.000 TL’ye maaşınız hazır.

04.04.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-10:19) 42.000 TL maaşa ek karavan ev alabiliyorsunuz! O mesleği yapana imkân bol

Sivas'ta 42.000 TL maaşla çalışırım diyenlere müjde dolu haber verildi. Verilen maaşa ek dayalı döşeli ev ve karavan imkanları da cabası. Çoban bulunmamasından kaynaklı şikayetlerin artmasıyla çoban maaşlarında da artış yaşandı. Özellikle maaşa ek olarak karavan, dayalı döşeli ev verilmesi de dikkatleri üstüne topladı. Hayvancılık sektörü söz konusu olduğu zaman çalışmaların gün geçtikçe artmasından kaynaklı çoban ihtiyaçları artışa geçiriyor. Ancak pek çok işveren, çoban bulma konusunda zorluk yaşadıklarının altını çiziyor. 42.000 TL’ye kadar çıkan çoban maaşıyla çalışacak personel bulunmuş değil. 

42.000 TL maaşla çalışacak personel bulunamıyor

Her geçen gün hayvancılık sektöründe çalışmalara devam ediliyor. Çoban teknolojisinin ilerlemesi ve şehirleşmenin artmasından kaynaklı genç nesiller ise bu mesleği yapmak istemiyor. Sivas’ın Sarıkışla ilçesinde yaşayan ve geçimini koyun yetiştirmek amacıyla girişimde bulunarak değerlendiren Niyazi Mit, 42.000 TL maaşla çaban bulamadıklarının altını çiziyor. Sosyal Medya üzerinden paylaşmış olduğu duyuru ile çoban aradığını aktaran Mit ailesi, insan gücüne dayalı olan sahada tarımla uğraşacak personelin bulunmasının gün geçtikçe zorlaştığını dile getirdi. Niyazi Mit, iş insanı bulmanın oldukça zor olduğunu; kıyafet, ev, gıda yardımı, sigorta ve maaş karşılığında emekliliğe kadar bu meslekte iş imkanı sunabileceklerinin altını çizdi.

42.000 TL maaşa ek karavan ev alabiliyorsunuz! O mesleği yapana imkân bol

Ev karavan veriliyor yine de personel bulunamıyor

42.000 TL maaş verip üzerine ev karavan verdiklerinin altını çizen Mit, yine de bu şartlarda çalışacak personel bulamadıklarını altını çizdi. Şehir yaşamının yaygınlaşması ve gençlerin bu tür meslekleri tercih etmemesinden kaynaklı personel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren Mit, büyükşehirlerde bu tür tarımsal sektörlere önem vermediklerini dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal