40'dan fazla gözlemcinin takip ettiği Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı başladı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı uyarınca yapılan Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın uygulama kısmı başladı. Söz konusu uygulamayı toplamda 40’dan fazla gözlemci izliyor.

12.05.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-14:22) 40'dan fazla gözlemcinin takip ettiği Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı başladı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzenlenen Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili kısmı, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Ege Denizi'nin uluslararası alanlarında ve Türk hava sahasında start aldı. Tatbikatı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ile 27'si yabancı 47 gözlemci de yakından seyrediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığının sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili kısmı, Türk Arama Kurtarma Bölgesi dahilinde Ege Denizi'nin uluslararası sahasında ve Türk hava alanında gerçekleştirilmeye başlandı.

İki farklı bölgede gerçekleştiriliyor

Türk arama kurtarma teşkilatına ait öğelerin, müşterek arama kurtarma operasyonu icra edebilme yeteneklerini ilerleterek eğitimlerini onarmayı, meydana gelebilecek problemleri tespit etmeyi ve ortadan kaldırmayı hedefleyen tatbikat, Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde yer alan Midilli ve Sakız adalarının batısı ile adaların arasında kalan iki farklı bölgede gerçekleştirilecek.

40'dan fazla gözlemcinin takip ettiği Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı başladı!

Deniz Aslanı-2022'de Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma uçağı, 1 arama kurtarma helikopteri, 2 ulaştırma uçağı, muharip uçak, Jandarma Genel Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 korvet, 8 bot, 4 helikopter, 2 uçak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından 1 bot ile arama kurtarma ihtisaslı personel sahada aktif görev alacak.

Toplamda iki farklı senaryoya tabi olacak tatbikatın ilk bölümü çerçevesinde, Türk Arama Kurtarma Bölgesine dahil olacak şekilde, Ege Denizi'nin uluslararası alanında, su alarak batmakta olan bir ticari gemiden tehlike sinyali gelmesi halinde gemi mürettebatına dair arama ve kurtarma çalışmaları icra edilecek.

İkinci senaryoda yangın var

Bir diğer senaryo olan ikinci tarafta ise aynı şekilde Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde, Ege Denizi'nin uluslararası alanında bir yolcu motorundan tehlike sinyali gelmesi ve sonrasında yolcu motorunda yangın çıktığı bilgisinin alınmasıyla birlikte kazazedeler için arama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirilerek, yangın söndürme çalışması yapılacak.

Tatbikatı, İçişleri Bakan Yardımcısı İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ile beraber 27'si yabancı olmak üzere toplamda 47 gözlemci de yakından izliyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal