40 yıllık casus çıkan ABD’li diplomat herkesi şaşırttı!

Dünya basınında dikkat çeken bir itiraf geldi. 73 yaşındaki Eski ABD'li diplomat Victor Manuel Rocha, görev yaptığı dönemde Küba için onlarca yıl casusluk yaptığına dair suçlamaları onayladı.

01.03.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-13:15) 40 yıllık casus çıkan ABD’li diplomat herkesi şaşırttı!

Eski ABD'li diplomat Rocha Perşembe günü hakim önüne çıktı. İtirafıyla herkesi şaşırtan eski diplomat, görev yaptığı dönemde Küba için onlarca yıl casusluk yaptığına dair suçlamaları kabul etti. Bu itirafın ardından savcılar ve Rocha'nın avukatı, Rocha'nın suçunu itiraf etmesi ve cezasının verilmesinin planlandığı 12 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkacağını belirtti.

Suçlamaları neden kabul ettiği ortaya çıktı!

İlk gözaltına alındığında suçlamaları reddeden Rocha, Perşembe günü ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Beth Bloom'un savunmasını suçlu olarak değiştirmek isteyip istemediğini sorması üzerine 'Kabul ediyorum' dedi. Bunun karşılığında savcılar, elektronik dolandırıcılık ve yalan beyanda bulunma dahil olmak üzere 13 suçlamanın düşürülmesini kabul etti.

73 yaşındaki Eski ABD'li diplomat Victor Manuel Rocha casusluk yaptı

‘‘Ülkesine hizmet etti!’’

Akşam gazetesinden ulaşılan bilgilere göre, ABD’li Büyükelçi Rocha, Miami'nin seçkinleri arasında aristokrat tavrıyla tanınıyordu. 1998 ile 2005 yılları arasında Küba'ya karşı FBI'ın karşı istihbaratını denetleyen Peter Lapp, davanın hızlı çözümlenmesinin sadece Rocha'ya değil, aynı zamanda Küba'nın ABD dış politikasına nüfuzu hakkında hükümete de fayda sağladığını söyledi. 7 yıl Küba için casuslukta bulunarak, ülkesine fayda sağlandığı belirtildi.

Anlaşma yolu açılıyor gibi!

Associated Press'e göre istihbarat davalarında sanık genellikle casuslukla suçlanır. Ancak Rocha, yabancı ajan olarak hareket etmek gibi daha hafif suçlarla suçlandı. Bu cezalar azami 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası gerektiriyor ve uzmanlara göre bu da savcılarla Rocha'nın anlaşmaya varmasını kolaylaştırıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal