18.03.2021-17:30 (Son Güncelleme:18.03.2021-17:30)


1

Sıra dışı hayatlar, ilginç yaşam tarzları ve çok nadir görülen hastalıklara sahip insanların hikayeleri her zaman şaşkınlık yaratır...



2

Maria Audete do Nascimento, Brazilya'nın bir köyünde yaşamını sürdüren 1981 doğumlu bir kadın, inanması güç olsa da iki yaşındaki bir bebeğin vücuduna ve zihnine hapsolmuş durumda.



3

Maria Audete do Nascimento, Brazilya'nın bir köyünde yaşamını sürdüren 1981 doğumlu bir kadın. Nascimento, iki yaşındaki bir bebeğin vücuduna ve zihnine hapsolmuş bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Onun bu durumda olmasının nedeni "Konjenital Hipotiroidi" hastalığı yani tiroid hormonu yok denecek kadar az.



4

Bedeni ve zihni, iki yaşından itibaren gelişmeyi reddetmiş ve bu yaşına kadar herhangi bir ilerleme görülmemiş.



5

Rahatsızlığı ise ancak 1989 senesinde daha 8 yaşındayken teşhis edilmiş. Farkına vardıklarında her şey için geçmiş. Doğumdan hemen sonra anlaşılsaydı çeşitli tedavilerle normal bir hayat sürdürebilme şansı olan Nascimento'nun durumunu ailesi çok geç fark etti.



6

Tedavi imkânına ulaşamayan kadın şimdi çocuk bedenine hapsolmuş bir şekilde hayatına devam ediyor.



7

40 yaşında olmasına rağmen yetişkinler gibi beslenemiyor ve iletişim kuramıyor. Yetişkin bir insan gibi beslenemiyor çünkü kolesterol sorunu yaşıyor. Bu da kalbinin fazlasıyla zorlanmasına neden oluyor. Bunun yanında saçları dökülüyor, tıpkı bebekler gibi de bitkin düşüp, yürüyemiyor. Konuşamadığı için de sadece ses çıkararak iletişim kurmaya çalışıyor.



8

Yaşı ilerledikçe sağlığı da bozulan Nascimento'nun annesi yıllar önce kanser nedeniyle öldü. Şimdi ona bakan kişi ise "Tanrı'nın bir hediyesi" olduğunu söyleyen üvey annesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr