40 Derece Sıcaklıkta Çalışıyorlar

Şanlıurfa'nın yaz aylarında kavurucu sıcağına rağmen tarım işçileri günlük 50 lira kazanç için ter döküyor.

26.05.2021-13:55 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-13:55) 40 Derece Sıcaklıkta Çalışıyorlar

Şanlıurfa'nın yaz aylarında 62 derecelere yükselen sıcakları orada yaşayan esnafı da vatandaşı da bir hayli bunaltıyor. Bu bunaltan sıcaklara rağmen çalışmak zorunda olan meslek gruplarından biri de tarım işçileri. Tarım işçileri, dümdüz tarlada vakitlerini çapa yaparak geçiriyor. Öğle vaktiyle birlikte 9 saat çalışıp günlük 50 lira alan işçiler, sıcağa aldırmadan aile üyelerine destek olmaya çalışıyor. Şu ana kadar tarladaki işçilerin koronavirüse yakalanmadığını aktaran işçiler, tarım mesleğinin iyi anları olduğu kadar kötü anları olduğunu da ekledi.

''ÇALIŞMAYA MECBURUZ''

Tarım İşçisi Hatice Dağ, ''Burada isot çapasını yaparak 4 tane çocuğum var, onlara bakıyorum. İyi, kötü geçiyor. Ailemize, çocuklarımıza katkıda bulunuyoruz. Zorlukları da var bu işin çünkü 40 derece sıcağın altında çalışıyoruz. Sabah saat 08.00'da gelip akşam saat 05.00'e kadar çalışıyoruz. Tabi ki iyi yanları da var. Biber tarlasında otları temizliyoruz, toprağı çekiyoruz. Günümüz böyle geçiyoruz. Çalışmaya mecburuz. Günlük 50 lira kazanıyoruz. Toprağın içinde, yeşilliklerin içinde korana virüsü görmedik çok şükür çünkü herkesten uzak bir yaşam sürüyoruz'' dedi.


''BURDA HERHANGİ BİR VAKAYA RASTLAMADIK''

Tarla ürünlerinin sahibi Yasemin Ekmen, ''Tarlamda kendi ekimimi yapıyorum. İsot ekmişiz, diğer sebzeleri ekmişiz. Çalışanlarımla birlikte ben de çalışıyorum. Burada kadınlar evde boş oturacağına onlara iş imkanı sağlıyorum. Onlarla birlikte çalışıyorum. Aile ekonomilerine katkıda bulunuyorum. Birbirimize destek oluyoruz. Tabi ki çok zor şartlarda çalışıyoruz. Güneşin en az 40 derece. Çok zor yönleri var ama çok güzel yönleri de var. Koronadan uzaktayız. Burada herhangi bir vakaya da rastlamadık. Biberlerimizi ektik, şu anda onların çapasını yapıyoruz. Zararlı bitkileri temizliyoruz'' diye konuştu.

''URFAMIZDA İSOT DEĞERLİDİR''

Mahmut Dağ ise evlatlarıyla birlikte çalıştığını söyleyerek, ''Tabi ki çok zor. Çocuklarımla beraber tarım işçiliği yapıyorum ama hayat şartları bunu gerektiriyor. Sabah saat 08.00'da gelip işbaşı yapıyoruz. Sağ olsun iş verenlere de bizi çalıştırdıkları için teşekkür ediyorum. Urfamızda isot değerlidir. Urfamız isotsuz yapamaz, bizim için değeri çok büyük. Huzurluyuz, mutluyuz. Çok güzel günler geçiriyoruz. Şu anda çapa yapıyoruz. Otlarını alıyor, sulamasını yapıyoruz'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal